Al paasvakantie in België, happy monday in Engeland

29.03.21
België gaat weer even op slot, in Engeland vieren ze happy monday met versoepelingen. Als het om coronamaatregelen gaat, is het net als in Nederland nog altijd even passen en meten.
Deel bericht

Levensbeschouwing op de middelbare school: niet verplicht, maar in een diverse samenleving wél belangrijk

29.03.21
Volgens Expertisecentrum Lervo is er dringend behoefte aan een leerplan voor het vak levensbeschouwing en religie op middelbare scholen. ‘De school moet kinderen klaarmaken voor de superdiverse samenleving.’
Deel bericht

Blog | Onderwijsraden en de bananenmonarchie

29.03.21
“Ik maak hem even af….” Charlotte Goulmy Vroeger was dat een bedreiging maar tegenwoordig is dit een manier om je opponent de mond te snoeren zonder dat je geweld gebruikt. Nu is het de bedoeling van politiek dat het geweldloos gaat allemaal, maar het systeem is stuk en geweld is steeds minder...
Deel bericht

Opening Kindermuziekweek met Junior Songfestivalwinnaars Unity, het Leerorkest en Izaline Calister

29.03.21
Op vrijdag 9 april is Het Concertgebouw het podium voor de groots opgezette opening van de derde landelijke Kindermuziekweek. Unity treedt op, de meidengroep die bekend is als winnaar van het Junior Songfestival NL, vierde werd bij het Junior Eurovisie Songfestival en momenteel met Have My Heart in de Zapp Kids Top 20 staat.
Deel bericht

Slob: leerlingen verplicht uit de kast laten komen onaanvaardbaar

29.03.21
De Onderwijsinspectie gaat onderzoek doen naar de reformatorische Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem. Aanleiding is een artikel in NRC Handelsblad, waarin oud-leerlingen vertellen dat ze gedwongen zijn hun homoseksuele gevoelens 'op te biechten' aan hun ouders, terwijl ze daar zelf niet aan toe waren.
Deel bericht

Gapend gat bij beloning onderwijs

29.03.21
Achterblijvende lonen in het onderwijs? Dat geldt niet voor de bestuurders, die veelal evenveel verdienen als ministers. Een vakbondsbestuurder: „Er wordt met twee maten gemeten.”
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)