Frankrijk sluit scholen en breidt coronamaatregelen uit naar hele land

31.03.21
Frankrijk sluit voor minimaal drie weken de scholen en scherpt in alle regio's de coronaregels aan. De maatregelen die nu al gelden voor negentien regio's worden uitgebreid naar alle departementen, zo maakte president Macron bekend in een tv-toespraak.
Deel bericht

Waarschuwing Rekenkamer aan nieuwe Kamerleden: let goed op waar extra onderwijsgeld blijft

31.03.21
Wijs geworden door eerdere onderzoeken adviseert de Algemene Rekenkamer scherp toezicht op de 8,5 miljard voor onderwijs na corona.
Deel bericht

Minister: verborgen cameratoezicht alleen in bijzondere gevallen toegestaan

31.03.21
Werkgevers die hun personeel door middel van verborgen cameratoezicht willen filmen mogen dit alleen in bepaalde gevallen en onder strenge voorwaarden doen, zo stelt demissionair minister Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media. De minister reageerde op Kamervragen over plannen van de regionale omroep L1 dat de directie inzage in alle e-mails en internetverkeer van werknemers en hun sociale media kon krijgen.
Deel bericht

Nieuwe website helpt leerlingen bij de voorbereiding op het centraal examen

31.03.21
De nieuwe website lerenvoorhetexamen.nl biedt extra ondersteuning aan leerlingen in aanloop naar de examens vmbo, havo en vwo. Op de website staat informatie die leerlingen nodig hebben om zich goed voor te bereiden op het centraal eindexamen. Kennisnet is één van de initiatiefnemers, samen met OCW, LAKS, Cito, CvTE en vakverenigingen.
Deel bericht

Interview | Onderwijsongelijkheid ligt niet aan de ouders, maar aan het systeem

31.03.21
Toen de scholen tijdens de lockdowns werden gesloten en de populaire NPO-serie Klassen de ongelijkheid in het onderwijs onder de aandacht van het grote publiek bracht, barstte de maatschappelijke discussie over onderwijsongelijkheid los. Kim Stienstra, die aan de Universiteit Utrecht promotieonderzoek doet naar onderwijsongelijkheid, zou er vanuit haar specialisatie zinvol over kunnen meepraten.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)