Middelbare scholen vanaf 31 mei weer volledig open

22.05.21
De middelbare scholen mogen per 31 mei weer volledig open voor alle scholieren. Vanaf 7 juni geldt er een verplichting voor het hele voortgezet onderwijs. De leerlingen hoeven geen anderhalve meter afstand meer van elkaar te houden. Het Outbreak Management Team (OMT) heeft het kabinet groen licht gegeven voor dit besluit.
Deel bericht

Schoolleiders positiever over miljardensteun tegen leerachterstanden

22.05.21
Schoolleiders zijn voorzichtig positief over het plan Onderwijs na Corona. Het kabinet heeft 8,5 miljard euro beschikbaar gesteld om de komende tweeëneenhalf jaar de leerachterstanden aan te pakken. In maart was er vanuit de hoek van de schoolleiding nog veel weerstand tegen het plan, inmiddels is er meer duidelijk over welke voorwaarden er aan het steunbedrag vastzitten.
Deel bericht

Blog | Brandweerlieden aller landen verenigt u: pak de onderwijsproblemen ‘stroomopwaarts’ aan

22.05.21
Als het brandt, moet je blussen en je moet de problemen oplossen als ze zich stellen. Maar voorkomen is beter dan genezen. Tegensprekelijke tegelwijsheden zijn legio, maar dit setje leent zich als geen ander om de ambiguïteit van onderwijsbeleid te illustreren. Een kijk van bij jullie...
Deel bericht

Grote steden luiden noodklok: ‘Lerarentekort bedreigt miljardenplan onderwijs’

22.05.21
Het lerarentekort is de grootste bedreiging voor een kabinetsplan om corona-achterstanden weg te werken, waarmee 8,5 miljard euro is gemoeid. Dat schrijven de vier grootste steden – Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht – vrijdag in een brandbrief aan de Tweede Kamer.
Deel bericht

Kabinet buigt zich over heropening voortgezet onderwijs

22.05.21
Blijven de beperkingen in het voortgezet onderwijs van kracht, of gaan de middelbare scholen de laatste weken van het schooljaar weer volledig open, zonder dat leerlingen 1,5 meter afstand moeten bewaren? Die vraag ligt zaterdag voor in het Catshuis, waar het kabinet over de kwestie praat.
Deel bericht

Normering eindtoets basisonderwijs aangepast vanwege leerachterstand door corona

22.05.21
Omdat basisschoolleerlingen een kleine, maar aantoonbare leervertraging hebben opgelopen vanwege de coronacrisis, is de landelijke normering van de Centrale Eindtoets iets aangepast. Vanaf dinsdag kunnen de leerlingen de uitslag van hun eindtoets krijgen. Dat is iets later dan gepland, omdat de extra berekeningen langer duren dan gedacht.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)