'Onderwijssector heeft nog weinig grip op vaardigheden studenten'

20.05.21
Binnen het hoger onderwijs is het ontwikkelen en toetsen van vaardigheden een veelbesproken thema. Maar welke kennis hebben we over de ontwikkeling daarvan, en wat doen de sectoren in het primair en voortgezet onderwijs daarmee? Dit en meer vroeg ScienceGuide aan onderwijseconoom Trudie Schils, die donderdag haar inaugurele rede houdt aan de Universiteit Maastricht.
Deel bericht

ROC Noorderpoort biedt lessenreeks digitaal burgerschap: “Urgentie is duidelijk en iedereen denkt actief mee”

20.05.21
ROC Noorderpoort is al sinds 2016 bezig met het thema burgerschap. Zij zijn nu het eerste ROC die een complete lessenreeks digitaal burgerschap heeft ontwikkeld. We spreken met practor Chris Holman, al jaren een drijvende kracht rond het thema, en met projectleider Marlies Blaauw. Welke weg leggen z...
Deel bericht

Passend onderwijs | Leraren hebben vooral behoefte aan ondersteuning binnen de school

20.05.21
Veel leraren zijn gecharmeerd van het idee dat leerlingen dankzij passend onderwijs vaker in het reguliere onderwijs kunnen blijven. Maar leraren voelen zich wel zwaarder belast door passend onderwijs. Ze hebben vooral behoefte aan extra handen in de klas.
Deel bericht

Veel onduidelijk over schoolkampen

20.05.21
Spelletjes doen, laat opblijven en samen keten. Veel kinderen hebben superveel zin om op schoolkamp te gaan. Maar er is veel onduidelijkheid of ze dit jaar doorgaan. Het ministerie van onderwijs raadt het scholen af om op kamp te gaan, om de verspreiding van corona tegen te gaan. Maar het is niet verboden.
Deel bericht

CNV: volledig heropenen onderwijs niet wenselijk

20.05.21
Het volledig heropenen van het voortgezet onderwijs is volgens CNV Onderwijs niet wenselijk. Woensdag kondigde coronaminister Hugo de Jonge een extra Catshuisoverleg aan waarin besproken wordt of alle middelbare schoolleerlingen weer tegelijkertijd naar de les kunnen, zonder 1,5 meter afstand van elkaar te houden.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)