Inspectie handhaaft nog niet bij scholen die niet volledig open gaan

07.06.21
De Inspectie van het Onderwijs heeft tot nog toe niet handhavend opgetreden tegen middelbare scholen die nog niet helemaal opengaan. „We blijven inhoudelijk in gesprek met de schoolbesturen, dat is altijd de lijn geweest”, laat een woordvoerder weten. „Soms zit daar enige doorlooptijd in, het zou best kunnen dat een school die vandaag nog dicht is morgen alsnog opengaat.”
Deel bericht

Positieve opbrengsten en knelpunten 10-14 onderwijs

07.06.21
Alle 10-14 initiatieven streven naar een soepele doorstroom tussen primair en voortgezet onderwijs. Daarbij gaat het om het optimaliseren van de schoolloopbaan en het bieden van meer maatwerk voor leerlingen. Leraren, leerlingen en ouders zijn over het algemeen tevreden over het 10-14 onderwijs, met name over het onderwijsconcept. Toch zijn er ook nog een aantal knelpunten. Dat blijkt uit de ....
Deel bericht

Schoolfilm van de maand juni: BARS

07.06.21
In juni kijk je naar de kort documentaire: BARS. Aan de hand van kijkvragen en fragmenten gaan leerlingen in de bijbehorende gratis les in gesprek over de creatieve keuzes die regisseur René van Zundert bij het verfilmen van dit heftige verhaal heeft gemaakt en laten we de regisseur ook zelf aan het woord. Leerlingen ontdekken de kracht van montage en voeren een creatieve doe-opdracht uit.
Deel bericht

Middelbare scholen moeten hun deuren weer openen

07.06.21
Alle middelbare scholen moeten maandag verplicht hun deuren openen. Het is echter de vraag of alle scholen daartoe zullen overgaan. Bij de Inspectie van het Onderwijs zijn tientallen meldingen binnengekomen dat scholen heropening niet zien zitten. De inspectie heeft nog geen duidelijk overzicht van hoeveel scholen wel helemaal open willen gaan en hoeveel dat niet zullen doen.
Deel bericht

Opinie | Onderwijs vernieuwen? Geef eerst nieuwe docenten eens een fatsoenlijk contract

07.06.21
Mooie onderwijsplannen zijn gedoemd te mislukken zolang scholen beginnende docenten blijven wegjagen, schrijft de Groningse hoofddocente onderwijskunde Elisa Kupers.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)