Voorlopig geen verlenging van termijn NPO

08.06.21
Een verlenging van de NPO-bestedingstermijn gaat er voorlopig niet komen, zegt demissionair onderwijsminister Slob. Beslissingen over verlenging van het NPO of structureel geld, waar de volle breedte van het onderwijsveld om vraagt, moeten door een nieuw kabinet worden genomen.
Deel bericht

Coronacijfers verder gedaald, meer tests gedaan bij kinderen

08.06.21
De afname van het aantal positieve tests was het kleinst onder 0- tot 17-jarigen. Ook zijn er de afgelopen week meer tests afgenomen onder minderjarigen; die toename was het grootst onder 0- tot 12-jarigen (+14 procent) en onder 13 tot 17-jarigen (+6 procent).
Deel bericht

Interview | Nederlandse eindtoets: ‘Het is tijd voor een cultuuromslag’

08.06.21
Sinds jaar en dag is de eindtoets basisonderwijs onderwerp van fel debat. Ter discussie staan niet alleen de inhoud en het moment waarop wordt getoetst, maar ook het gewicht dat eraan wordt toegekend bij het uiteindelijke schooladvies. Met name dit laatste baart toetsdeskundige en TiU-promovenda Karen Heij zorgen. In haar proefschrift waarschuwt ze dat we in Nederland zijn doorgeschoten in onze toetsdrang.
Deel bericht

Privacywaakhond waarschuwt onderwijs en justitie: zie af van gebruik Google-diensten

08.06.21
Nederlandse scholen, universiteiten en het ministerie van Justitie moeten afzien van het gebruik van de e-mail- en clouddiensten van Google. Dat schrijft de Autoriteit Persoonsgegevens in twee vertrouwelijke rapporten waarin Het Financieele Dagblad inzage heeft gehad.
Deel bericht

Advies Autoriteit Persoonsgegevens: Google Workspace op scholen kent teveel risico’s 

08.06.21
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) stelt dat onduidelijk is of persoonsgegevens in Google Workspace (voorheen Google Suite for Education) voldoende beschermd zijn. Dat staat in een advies van de privacytoezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens (AP) waarover het FD gisteravond publiceerde.
Deel bericht

'De aanpak van seksueel geweld tegen kinderen faalt'

08.06.21
Scholen, overheden en instanties doen te weinig om seksueel geweld tegen kinderen te voorkomen. "De aanpak sluit niet goed op de problemen aan", zegt Herman Bolhaar, Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen, tegen Nieuwsuur.
Deel bericht

Zwangere wiskundedocent Chrissy vindt die volle schoolklas wel een beetje spannend

08.06.21
Volle fietsenrekken, drukte op het schoolplein en weer naast elkaar in de schoolbanken. Klinkt als heel normaal voor een middelbare school, maar niet in coronatijd. En zo voelt het ook op het Elde College in Sint-Michielsgestel.
Deel bericht

Adviesraad: cultuur op school zeker zo belangrijk als gym

08.06.21
Cultuureducatie moet steviger in het primair en voortgezet onderwijs worden ingebed, luidt een advies van de Raad voor Cultuur aan demissionair onderwijs- en cultuurminister Ingrid van Engelshoven. Het adviesorgaan wil een toekomst waarin kunst- en cultuuronderwijs een vergelijkbare positie heeft op school als bewegingsonderwijs.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)