Bewustwording is belangrijk, maar je moet er ook wel wat mee doen

21.06.21
Bij Fontys Hogescholen gaat men meer onderzoek doen naar diversiteit en inclusie in de klas. Daarbij richt men zich niet alleen op bewustheid van vooroordelen en de invloed daarvan op verwachtingen van docenten en de sfeer binnen de school, er wordt ook gewerkt aan praktische sessies voor docenten.
Deel bericht

Scholen voor ‘persoonlijk onderwijs’ proberen via de rechter inspectierapporten tegen te houden

21.06.21
De Stichting voor Persoonlijk Onderwijs probeert vandaag via de rechter publicatie tegen te houden van negatieve inspectierapporten over haar scholen. De lof die de onderwijsmethode tien jaar geleden ten deel viel, is verstomd. De organisatie van de scholen oogst kritiek, en docenten lopen boos weg.
Deel bericht

Slob: ‘Zorgelijk als school geen enkel advies wil bijstellen’

21.06.21
Demissionair onderwijsminister Arie Slob vindt het zorgelijk dat er basisscholen zijn die bij voorbaat zeggen geen enkel schooladvies te zullen bijstellen op basis van de resultaten van de eindtoets in groep 8.
Deel bericht

Rapport | Ruim 30 procent lerarentekort opgevangen met onbevoegden

21.06.21
De grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Almere vangen ruim 30 procent van hun lerarentekort op met het inzetten van onbevoegden. De tekorten zijn fors hoger dan het aantal vacatures doet vermoeden. Dat blijkt uit een rapport van Centerdata over het primair onderwijs dat ministers Slob en Van Engelshoven afgelopen week aan de Tweede Kamer stuurden.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)