Blog | Maakten de ervaringen met ‘coronaonderwijs’ de hooggespannen verwachtingen waar?

26.06.21
Het huidige ‘coronaonderwijs’ is m.i. niet te vergelijken met de wijze waarop blended learning normaliter -mits zorgvuldig ingevoerd- wordt toegepast. Bovendien pas je leertechnologie normaal gesproken ook heel verschillend toe, mede afhankelijk van je doelgroep.
Deel bericht

Coronavirus kan zich blijven verspreiden via scholen

26.06.21
Het Outbreak Management Team (OMT) houdt er rekening mee dat het coronavirus zich onder andere via scholen zal verspreiden. Dat risico kan volgens het OMT worden gereduceerd als ook kinderen tussen 12 en 17 jaar gevaccineerd worden.
Deel bericht

Bekostigingsbedragen NPO bekend

26.06.21
Via het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) komt volgend schooljaar zo’n € 700 per leerling en € 250 per eenheid achterstandspunt beschikbaar. Voor het (v)so liggen deze bedragen hoger. Dat maakte demissionair minister Slob definitief bekend.
Deel bericht

Aantal jonge steekverdachten stabiel hoog, meer messen in beslag genomen

26.06.21
Het aantal minderjarigen dat wordt verdacht van betrokkenheid bij een steekincident is vorig jaar niet verder gestegen, blijkt uit een nieuwe inventarisatie van de politie. Het ging in 2020 om ruim 400 jongens en meisjes van onder de 18, vrijwel evenveel als het jaar ervoor, maar twee keer zoveel als in 2018. Het aantal messen dat bij jongeren in beslag wordt genomen, blijft oplopen.
Deel bericht

Het Dikke Alfabetboek gaat (veel) verder dan het ABC

26.06.21
Het alfabet: 26 letters om de klanken van het Nederlands mee op te schrijven. Wat valt daar nou over te vertellen? Nou, heel wat, zo laat taalkundige en illustrator Frank Landsbergen zien in Het Dikke Alfabetboek.
Deel bericht

Nederlands onderwijs moet zónder bijles goed genoeg zijn

26.06.21
Aasgieren of hulphonden; hoe moet je aankijken tegen al die bureautjes voor huiswerkbegeleiding, bijles, muziekonderwijs, dansles, toneel- of gitaarles die de mailboxen van schooldirecteuren blijven spammen?
Deel bericht

Aparte lerarenopleidingen voor onderwijs aan kleuters en deel 12-plussers

26.06.21
Docenten moeten beter voorbereid worden op de groepen aan wie ze les gaan geven. Deze conclusie kan getrokken worden uit onderzoek van de onderwijsorganisaties AOb, CNV Onderwijs, FvOv, SPV, Lerarencollectief en BVMBO.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)