Ongewenste beelden gaan viraal. Wat te doen?

28.06.21
Een leerling die stiekem de les filmt, precies op het moment dat een docent boos voor de klas staat. Privéfoto’s van een klasgenoot die op TikTok of in een WhatsApp-groep worden geplaatst. Zulke beelden kunnen razendsnel rondgaan via social media en het slachtoffer kan hier nog jaren last van heb...
Deel bericht

Achterstandsscholen krijgen 246 miljoen extra uit NPO

28.06.21
Scholen met de grootste verwachte onderwijsachterstanden als gevolg van de coronacrisis krijgen meer geld uit het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) dan andere scholen. Komend schooljaar gaat het om circa 246 miljoen euro.
Deel bericht

Onderwijsmiljarden zetten de concurrentie om leerkrachten op scherp; grote steden vrezen leegloop

28.06.21
Grote steden voorzien een snel oplopend lerarentekort op scholen binnen hun gemeentegrenzen, als onvoorziene bijwerking van de 8 miljard die het ministerie uittrekt om corona-achterstanden in te lopen. Misschien moeten er na de zomer scholen dicht, waarschuwen ze.
Deel bericht

Onderwijs weet wel raad met zak met geld

28.06.21
In recordtempo tuigden onderwijsinstellingen de afgelopen maanden een programma op voor de besteding van de vrijgekomen extra onderwijsmiljarden. Vijf scholen bieden inzicht in hun plannen.
Deel bericht

Nikkie de Jager over coming-out op school: 'Hun blik veranderde'

28.06.21
Nikkie de Jager (27) heeft in een nieuwe video op haar YouTube-kanaal verteld hoe ze haar 'coming out' beleefde op de basis- en middelbare school. De beautygoeroe vertelt in de video onder andere dat ze onwijs veel steun heeft gehad van mensen om haar heen, maar dat het op sommige momenten ook zwaar was. "Er blijven altijd pestkoppen."
Deel bericht

Ministerie van Onderwijs: een geliefde kop-van-jut

28.06.21
Het is waarschijnlijk het meest besproken en meest omstreden ministerie van allemaal: dat van onderwijs. In de populaire beeldvorming doet het altijd óf te veel óf te weinig. Deze bijdrage gaat in op de ontwikkelingen in het middel­baar onderwijs, ofwel ‘de sjoelbak’ in elk mensenleven.
Deel bericht

Ostrea Lyceum in Goes dicht vanwege tientallen coronabesmettingen: ‘Dit raakt de school diep’

28.06.21
Alle locaties van het Ostrea Lyceum in Goes blijven in elk geval tot en met woensdag dicht. Tientallen leerlingen en personeelsleden zijn besmet geraakt met het coronavirus. Eén docent is opgenomen op de intensive care in het ziekenhuis. ,,Gezondheid en veiligheid staan voorop”, zegt rector Eric Boerhout.
Deel bericht

Wethouders luiden de noodklok: schoolsluitingen dreigen door lerarentekort

28.06.21
Scholen in de grote steden dreigen op korte termijn door hun hoeven te zakken vanwege de enorme lerarentekorten. Voor dit rampscenario waarschuwen de onderwijswethouders van Den Haag, Rotterdam en Amsterdam vandaag op deze site.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)