Uitspraak: Hoogbegaafdheid is geen handicap op school, wél extra inzet kabinet nodig

02.07.21
Hoogbegaafdheid is geen handicap binnen het schoolsysteem, oordeelt het College voor de Rechten van de Mens vandaag. Toch moet minister Slob (Basis- en voortgezet onderwijs) wel de nodige maatregelen treffen om het recht op passend onderwijs voor hoogbegaafde kinderen vast te leggen.
Deel bericht

Doorstroomtoets en centrale aanmelding vo laten nog even op zich wachten

02.07.21
De Tweede Kamer debatteerde gisteren over het Wetsvoorstel doorstroomtoetsen po. Dat dit dient om de eerste stappen te zetten in de richting van meer kansengelijkheid, daarover waren de partijen het grotendeels eens. Maar deze wet is onvoldoende om de complexe problematiek van kansenongelijkh...
Deel bericht

Alida Oppers: een bestuur moet niet aan ons vragen hoe het met zijn scholen gaat

02.07.21
Alida Oppers werd in september 2020 inspecteur-generaal van het Onderwijs, midden in de coronacrisis. Achter de schermen werd er onder haar sturing hard gewerkt aan een herzien onderzoekskader. We legden haar een aantal vragen voor over de redenen en de doelstellingen van deze herziening.
Deel bericht

Slavernijverleden vast onderdeel van curriculum

02.07.21
Het slavernijverleden en de doorwerking daarvan moeten vast onderdeel worden van het curriculum in alle onderwijsniveaus en vooral ook in de pedagogische opleidingen. Dat vindt het Adviescollege Dialooggroep Slavernijverleden.
Deel bericht

Bijna helft van nieuwe aanvragen Lerarenbeurs afgewezen

02.07.21
Er zijn voor komend schooljaar in alle onderwijssectoren in totaal 5.895 aanvragen gedaan voor de Lerarenbeurs. Daarvan zijn 4.676 aanvragen toegekend. Dit betreft vooral herhaalaanvragen en vorig jaar afgewezen aanvragen. Van de nieuwe initiële aanvragen is bijna de helft afgewezen op grond van he...
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)