Check hoeveel NPO-geld jouw school krijgt

30.06.21
Onderwijspersoneel uit het primair en voortgezet onderwijs kan vanaf vandaag via een tool zien hoeveel geld hun school in het nieuwe schooljaar ontvangt vanuit het Nationaal Programma Onderwijs (NPO).
Deel bericht

Tieners kunnen vanaf vrijdag afspraak maken voor coronavaccinatie

30.06.21
Tieners kunnen vanaf vrijdag een afspraak maken voor een vaccinatie met BioNTech/Pfizer. Minister De Jonge heeft het advies van de Gezondheidsraad van gisteren overgenomen. Vrijdag kunnen eerst de jongeren uit 2004 een afspraak maken met de GGD. De dagen erna kunnen de 16- en 15-jarigen telefonisch of via internet, met hun DigiD, een prikdatum vastleggen. En zo verder.
Deel bericht

Tonnen extra voor school met veel leerachterstanden

30.06.21
Scholen die met grote onderwijsachterstanden kampen, krijgen komend schooljaar veel meer geld dan scholen waar dat minder speelt. De exacte bedragen maakt demissionair minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) vandaag bekend. De verschillen kunnen in de tonnen lopen.
Deel bericht

Praktijkonderzoek: digitale geletterdheid verbeterd in coronatijd, maar er valt nog veel te winnen

30.06.21
Basisscholen en middelbare scholen hebben ook in coronatijd gewerkt aan digitale geletterdheid en zich daar zelfs positief in ontwikkeld. Tegelijkertijd nam de ongelijkheid in digitale vaardigheden tussen leerlingen toe. Dat zijn enkele conclusies van het Praktijkonderzoek Digitale Geletterdheid. Le...
Deel bericht

Scholen blij met vaccin voor kinderen van 12 tot 18 jaar

30.06.21
Het is goed nieuws dat de Gezondheidsraad adviseert ook kinderen van 12 tot en met 17 jaar te vaccineren tegen corona. Dat zeggen de bestuurders van meerdere middelbare scholen in onze provincie. "Andere landen zijn er al druk mee bezig, waarom wij nu pas?"
Deel bericht

Examenleerlingen speciaal onderwijs in zak en as: 'Minister laat ons vallen'

30.06.21
Duizenden leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs (vso) die staatsexamen doen, klagen over stress, hoge spanning en zelfs depressie. Een groot aantal van hen kan geen gebruikmaken van de versoepelingen die er vanwege corona zijn, terwijl leerlingen uit het reguliere onderwijs dat wel kunnen. "Zo oneerlijk", zegt havoleerling Marthijn.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)