Toch extra budget voor Lerarenbeurs beschikbaar

26.07.21
De Tweede Kamer heeft een amendement van de PvdA aangenomen dat regelt dat 17,1 miljoen euro per direct extra ter beschikking wordt gesteld aan de Lerarenbeurs. Alle aanvragers die waren afgewezen omdat het subsidieplafond was bereikt, hebben inmiddels een bericht ontvangen dat hun aanvraag alsnog ...
Deel bericht

Wat verandert er in het nieuwe schooljaar voor het po? 

26.07.21
De Onderwijsinspectie gaat werken met nieuwe onderzoekskaders, de wetgeving voor vrijwillige ouderbijdrage is aangescherpt en de nieuwe wet voor burgerschapsonderwijs treedt per 1 augustus in werking. De PO-Raad zet de belangrijkste wijzigingen voor het primair onderwijs voor je op een rij. 
Deel bericht

Docente Henrike trekt aan de bel: ‘draaideurdocenten’ zijn in onderwijs vogelvrij

26.07.21
Veel scholen in Nederland kampen met een tekort aan docenten. Tegelijkertijd weigeren ze een beginnende docenten in vaste dienst te nemen. En dat is een misstand, zegt de Arnhemse docente beeldende vakken Henrike Gootjes, die ook beeldend kunstenaar is.
Deel bericht

Elsa is geen schoothond, maar een schoolhond: ‘hulpjuf’ springt bij voor troost

26.07.21
In de rubriek Dierenmens schrijft Annemarie Haverkamp over dieren met een verhaal. Elsa brengt rust in de klas, vergroot de onderlinge solidariteit en laat kinderen zich op hun gemak voelen. En dat voor een hond. Hoe doet ze dat?
Deel bericht

Ouders kunnen nu zelf leraren werven voor de school van hun kinderen

26.07.21
Ouders die zich er zorgen over maken dat er na de zomer geen leraar voor de klas staat, kunnen nu gratis vacatures plaatsen op Onderwijsopties.nl.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)