Nieuwe wet in België moet inclusief onderwijs verbeteren

27.07.21
Vrijwel gelijktijdig met Nederland werd in België in 2015 de stap naar passend onderwijs gezet die voor meer inclusie moest zorgen. Leerlingen met een beperking zouden voortaan ook op reguliere scholen terechtkunnen in plaats van alleen in het speciaal onderwijs. Maar dat wil nog niet echt vlotten. Er is een nieuwe wet in de maak waarmee het nu wel zou moeten gaan lukken.
Deel bericht

Onderwijsmiljardair heeft al 15 miljard dollar zien verdampen dankzij Chinese staat

27.07.21
China heeft wat spaken in de wielen gestoken van Chinese bedrijven die hun geld verdienen in het onderwijs. Zo mogen ze onder meer geen winst meer maken, vreemd kapitaal ophalen en naar de beurs gaan. In het geval van de Chinese Larry Chen hebben deze regels ervoor gezorgd dat de waarde van zijn Gaotu Techedu al met 98% is gekelderd.
Deel bericht

Tieners krijgen tweede prik eerder: 'Zo hebben we een veilige schoolomgeving'

27.07.21
Jongeren van 12 tot 17 jaar die in de tweede helft van augustus een afspraak hebben voor hun tweede prik, kunnen die afspraak twee weken naar voren halen. Die volledige bescherming is belangrijk met het oog op het nieuwe schooljaar. In de regio Noord-Nederland gaan de scholen op 23 augustus weer open.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)