Ook scholen enthousiast over digitaal platform Stamtafel

03.08.21
Volgens recente cijfers zijn inmiddels negentigduizend mensen aangesloten bij het sociale zorg platform, waarbij verbinding en communicatie de sleutelwoorden zijn. Ook scholen uit het speciaal onderwijs tonen een toenemende belangstelling.
Deel bericht

Lossen zomerscholen de leerachterstanden op die zijn veroorzaakt door de pandemie?

03.08.21
Demissionair minister Slob van Onderwijs trekt dit jaar miljarden uit om de leerachterstanden van de coronapandemie in te halen. Zomerscholen moeten daarbij helpen en daar zien ze de aanmeldingen van kinderen flink oplopen. Maar helpt het?
Deel bericht

Opinie| ‘Geef essentiële lessen waardoor leerlingen weerbaarder worden’

03.08.21
Student Roderick Schippers pleit voor meer aandacht voor persoonsontwikkeling in het onderwijs. ‘Introduceer het kernvak Algemene Ontwikkeling en Levensloop.’
Deel bericht

Ouders richten ‘staatsvrije’ school op, keren zich tegen doorgeschoten coronabeleid en belabberde onderwijs

03.08.21
Een school waar de ontwikkeling van het kind weer centraal staat, de Nederlandse normen en waarden weer belangrijk worden gevonden, de doorgeschoten coronamaatregelen binnen de perken blijven en er ruimte is voor iedereen. Dát is waar een aantal Friese ouders zich sterk voor maken en hun droom wordt nu realiteit.
Deel bericht

Extra geld voor aanpak vertragingen voorschoolse educatie

03.08.21
Gemeenten krijgen de komende twee schooljaren 300 miljoen euro uit het Nationaal Programma Onderwijs. Dit geld is onder meer bestemd voor het inhalen van vertragingen in de voorschoolse educatie, die zijn opgelopen in de coronaperiode.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)