Arjen is homoseksueel en zat op een reformatorische school: 'Het leven was een donker gat'

06.08.21
Na commotie over een ‘identiteitsverklaring’ waarin ouders van scholieren werd gevraagd afstand te nemen van homoseksualiteit, deed cabaretier Yora Rienstra (40) aangifte. Het was de aanleiding voor haar documentaire.
Deel bericht

Google Workspace for Education blijven gebruiken? Voer eerst deze handelingen uit

06.08.21
In juli hebben SURF en SIVON een akkoord bereikt met Google waarmee de hoge privacyrisico’s in Google Workspace for Education worden weggenomen. Om Workspace for Education te blijven gebruiken, moet u zelf nog een aantal handelingen uitvoeren. In dit artikel leest u daar meer over.
Deel bericht

Dansschool Utrecht eist vaccinatiebewijs van leerlingen: 'Desnoods een rechtszaak'

06.08.21
Een lawine van intimiderende en giftige reacties kreeg dansleraar Peter Vlug over zich heen toen hij besloot alleen nog gevaccineerde mensen toe te laten op zijn danslessen. Toch houdt hij voet bij stuk, want hij vindt de coronatesten niet betrouwbaar genoeg. "Ik heb de verantwoordelijkheid een veilige dansomgeving te creëren voor mijn leerlingen."
Deel bericht

China verstevigt controle op onderwijs: verbod op buitenschoolse bijlessen

06.08.21
Onderwijzend China kijkt terug op een schokkende week, sinds het kabinet afgelopen zaterdag de commerciële educatieve sector nagenoeg de nek heeft omgedraaid. Een verbod op bijna alle buitenschoolse bijlessen zet de banen van miljoenen leerkrachten op de tocht. Wat zit er achter deze ingreep?
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)