Schoolreis naar het buitenland: ga met de trein, niet met het vliegtuig

11.10.21
Voor veel middelbare scholieren is het het leukste onderdeel van hun schoolcarrière: de buitenlandse schoolreis. Dat geldt ook voor Merel Vermeer, leerling van het Vossius gymnasium in Amsterdam. Het enige probleem is dat haar school met het vliegtuig gaat, en dat wil Merel niet. Vroege Vogels sprak met haar op centraal station te Amsterdam, want: die schoolreisjes, waarom gaan die niet met de trein?
Deel bericht

Akkoord over loonsverhoging op basisscholen

11.10.21
Alle medewerkers in het primair onderwijs krijgen een loonsverhoging van 2,25 procent. Ook wordt hun eindejaarsuitkering eenmalig verhoogd van 6,3 naar 6,5 procent. Dat is het resultaat van onderhandelingen tussen vakbonden en werkgevers. De loonsverhoging wordt met terugwerkende kracht, vanaf 1 januari 2021, uitbetaald.
Deel bericht

Facebook neemt maatregelen om tieners te beschermen, critici niet overtuigd

11.10.21
In reactie op de beschuldigingen tegen Facebook dat zijn platforms schadelijk zijn voor kinderen, komt het bedrijf met maatregelen. Een reeks nieuwe functies is volgens het bedrijf gericht op het welzijn van tieners. Maar details over de plannen ontbreken en experts denken dat de maatregelen weinig verschil zullen maken.
Deel bericht

Squid Game nagespeeld op de basisschool: ‘Ouders realiseren zich niet wat de impact is’

11.10.21
De Zuid-Koreaanse Netflixserie Squid Game staat al weken op nummer één in de lijst met best bekeken series. Ook onder basisschoolleerlingen is de serie - eigenlijk voor 16 jaar en ouder - razend populair, vaak tot groot ongenoegen van ouders en leerkrachten. ,,Ik vraag me af ouders zich realiseren wat de impact kan zijn.”
Deel bericht

Homo en voorlichter op gereformeerde scholen: 'Dit had mij ook kunnen helpen'

11.10.21
Hoe is het om als homoseksuele persoon naar een reformatorische school te gaan? NU.nl spreekt Johannes ten Hoor (rechts op foto), die als leerling van zo'n school niet uit de kast durfde te komen. Al jaren geeft hij op christelijke scholen gastlessen over seksuele diversiteit. En dat had hem zelf destijds enorm kunnen helpen.
Deel bericht

‘Mama, ik wil leren programmeren’

11.10.21
‘Mama of papa, ik wil leren programmeren’: als je kind dit vraagt, weet je misschien niet wat te doen. Zelf ben je geen grote computerkenner en op school kun je ook niet altijd terecht. Toch is programmeren helemaal niet eng en je kunt je kind er prima mee helpen.
Deel bericht

‘Utrechtse SvPO-school verplicht ouders 450 euro te betalen voor taalreizen en examentrainingen’

11.10.21
De Utrechtse vestiging van de School voor Persoonlijk Onderwijs (SvPO) zou ouders verplichten geld over te maken voor taalreizen en examentrainingen, terwijl dit wettelijk verboden is.
Deel bericht

Messengeweld onder jongeren blijft hoog, landelijke inleveractie begint

11.10.21
Het aantal geweldsincidenten met messen waarbij jongeren zijn betrokken, blijft hoog. In de eerste zes maanden van dit jaar registreerde de politie 155 minderjarige verdachten van steekincidenten. Dat aantal ligt in lijn met de twee voorgaande jaren.
Deel bericht

Waarom aandacht voor coming-outs nog steeds nodig is

11.10.21
Het is vandaag de dertiende Coming Out Day in Nederland. Op deze dag wordt aandacht besteed aan het moment dat mensen openlijk willen uitkomen voor hun seksuele oriëntatie en/of genderidentiteit. Waarom is deze dag na al die jaren nog nodig?
Deel bericht

'Schoolboekencensuur is ‘absurd’

11.10.21
Kamerleden willen met de minister van Onderwijs in debat over het kuisen van schoolboeken. De minister zegt: daar ga ik niet over.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)