Vmbo-jongens balen van verzorging, meisjes van natuurkunde

13.10.21
Jongens op het vmbo vinden over het algemeen verzorging, dans, drama en Frans geen leuke vakken. Voor veel meisjes zijn natuurkunde, rekenen, aardrijkskunde en geschiedenis impopulair.
Deel bericht

Piet Hein Eek is tv-docent in Dream School: ‘Baan bij een bank is niet beter dan werk met je handen’

13.10.21
an het populaire tv-programma Dream School had Piet Hein Eek nog nooit gehoord. Toch is de bekende meubelontwerper een van de gastdocenten die meedoen aan het vijfde seizoen dat momenteel te zien is. ,,Als ik één leerling kan motiveren iets met zijn handen te doen, is het voor mij al geslaagd.”
Deel bericht

Gebarentolk Irma Sluis gaat kinderprogramma maken

13.10.21
Gebarentolk Irma Sluis gaat samen met radio-dj Igmar Felicia het eerste Nederlandse televisieprogramma met en voor doven en slechthorenden maken. Het is het presentatiedebuut van de gebarentolk, die bekend werd door de coronapersconferenties. Het programma start op 13 november op NPO Zapp, heeft omroep KRO-NCRV bekendgemaakt.
Deel bericht

Kansenongelijkheid bestrijden met hogere verwachtingen

13.10.21
Verwachtingen over studenten worden vaak onbewust gevormd door docenten, maar hebben veel invloed op de resultaten van studenten. Dat vertelde Lia Voerman, lector Didactiek bij de Hogeschool Rotterdam, vorige week tijdens haar openbare les.
Deel bericht

Dit zijn de filmpremières van Cinekid Festival 2021

13.10.21
Het programma van Cinekid Festival staat weer boordevol (wereld)premières die je niet mag missen! We zetten de films die jij hier voor het eerst kan zien op een rij.
Deel bericht

Basisschool kan niet verbouwen door overvol stroomnetwerk

13.10.21
Door het huidige stroomtekort in de provincie moet basisschool de Havenrakkers in Broek in Waterland misschien wel jaren wachten voordat ze kunnen beginnen met de gewenste nieuwbouw. Volgens Openbaar Primair Onderwijs (OPSPOOR) kan netbeheerder Liander geen stroompunt verzorgen voor het noodgebouw waar de kinderen les moeten krijgen tijdens de verbouwing.
Deel bericht

Meeste corona onder kinderen en jongeren

13.10.21
De verwachte stijging van het aantal coronabesmettingen in het najaar lijkt ingezet. Onder kinderen en jongeren zijn de meeste coronagevallen. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM.
Deel bericht

Gevolgen van 16 maanden corona voor het onderwijs

13.10.21
Welke gevolgen hadden de coronamaatregelen voor het onderwijs? Uit onderzoek van de Inspectie van het Onderwijs in alle sectoren van het onderwijs komt naar voren dat er over de hele linie minder zorgen over cognitieve achterstanden zijn dan in het begin van de pandemie. Wel ging er minder aandacht ...
Deel bericht

‘Je bent goed zoals je bent’: leerlingen sturen Sam en vriend kaarten na scheldpartij vanwege regenboogvlag

13.10.21
‘Gay is super duper okay’, ‘wees wie je wil zijn’ en ‘je bent goed zoals je bent’: zomaar wat teksten die leerlingen van groep 7 van De Wijzer in Arnhem schreven aan Sam Elfvering (25) en zijn vriend uit Ede. Elfvering deelde maandag dat hij voorbijgangers dingen als ‘kankerhomo’ en ‘kankergay’ hoorde roepen nadat het stel een regenboogvlag aan de gevel had gehangen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)