Opinie | ‘Schaduwlijsten’ met vroege aanmeldingen maken scholen nog ongelijker dan ze al zijn

21.10.21
Enkele decennia geleden was Wittevrouwen een Utrechtse volkswijk. De gelijknamige openbare basisschool was dus een volksschool. Momenteel wordt Wittevrouwen overwegend bevolkt door witte, hogeropgeleide tweeverdieners. De school is navenant meeveranderd. Voor schooldirecteur Jaap Nelissen is dat simpelweg een gegeven.
Deel bericht

Opinie | Het is tijd voor omdenken in het onderwijs

21.10.21
Het is gaten met gaten vullen in het onderwijs. Ook in Zeeland wordt het lerarentekort steeds nijpender. Steeds vaker moet het noodplan uit de kast worden getrokken. Vacatures kunnen niet worden ingevuld, en de invalkrachten zijn op. Nog meer geld in het onderwijs stoppen is niet de oplossing. Het is tijd voor omdenken.
Deel bericht

Leraar ziek? Help! De vervangers zijn op. Directeur Margreet Wabeke: ‘Ik heb er soms buikpijn van’

21.10.21
Hoe zorgen we vandaag weer dat elke klas een leerkracht heeft? Die vraag bezorgt schooldirecteur Margreet Wabeke (60) van basisschool 't Honk in Kapelle steeds vaker kopzorgen. Het lerarentekort wordt ook in Zeeland nijpender: vacatures kunnen niet worden ingevuld, en de invalkrachten zijn op. ,,Ik heb er soms buikpijn van.”
Deel bericht

Scholen willen meer tijd om leerachterstanden weg te werken (ook al is daar bij taal en rekenen amper sprake van)

21.10.21
Twee jaar is veel te weinig om de leerachterstanden weg te werken die zijn ontstaan toen de basisscholen vorig en dit jaar dicht moesten vanwege corona. Scholen in Brabant en de Bommelerwaard smeren de overheidssteun (gemiddeld 180.000 euro per school) om te investeren in extra onderwijsondersteuners en scholing van leerkrachten liever uit over vier, vijf of zelfs tien jaar.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)