#WvdM: Hoe zeg je online sorry? SETUP en Bibliotheek Utrecht ontdekken het

22.10.21
Hoe kun je als bibliotheek of organisatie aanhaken op de Week van de Mediawijsheid? Andrea Rhodenborgh werkzaam bij Medialab SETUP vertelt hoe zij meedoen aan de #WvdM. Tijdens de Week van de Mediawijsheid (5 t/m 12 november) vinden door het hele land activiteiten plaats. Van groot tot klein en voor...
Deel bericht

Leraar schrijft boek over speciaal onderwijs: 'Beeld dat veel mensen hebben klopt niet'

22.10.21
Veel mensen weten weinig van speciaal onderwijs. Met die gedachte begon Bart Heeling, leraar aan RENN4-school De Aventurijn in Emmen, een jaar geleden met het schrijven van zijn ervaringen op LinkedIn.
Deel bericht

Leidse sterrenkundestudent krijgt tien voor scriptie: 'Had het niet verwacht'

22.10.21
Arend Moerman, student sterrenkunde uit Leiden, heeft een tien gekregen voor zijn masterscriptie waarin hij de interactie tussen drie zwarte gaten simuleerde. Het komt gemiddeld een keer in de tien jaar voor dat een student sterrenkunde een tien haalt. De resultaten zijn gepubliceerd in het vooraanstaande vakblad Physical Review D.
Deel bericht

Veel schoolkinderen in Rotterdam-Zuid hebben extraatje nodig

22.10.21
Johan Muurlink voorziet kinderen op drie basisscholen van ontbijt. Juffen en meesters ontvangen hem met open armen. “Maar die schooldirecteuren zitten nogal vastgeroest in hun eigen tradities.”
Deel bericht

Extra geld voor basisonderwijs vooral gebruikt voor aantrekken leerkracht

22.10.21
De bijna 2 miljard euro die demissionair minister Slob heeft vrijgemaakt om de corona-achterstanden in het basisonderwijs weg te werken, wordt vooral gebruikt om tijdelijk extra mensen aan te nemen, zeggen 26 schoolleiders uit het hele land tegen de NOS.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)