Hoogste coronacijfers niet meer bij kinderen en jongeren

26.10.21
Kinderen en jongeren tot 18 jaar zijn niet meer de groepen met de meeste coronabesmettingen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het RIVM.
Deel bericht

Overzicht van universitaire studenten uit landen zonder vwo-diploma

26.10.21
Ongeveer 2.500 studenten die in 2020 hun opleiding begonnen aan een Nederlandse universiteit komen uit een land dat geen diploma kent op het Nederlandse vwo-niveau. Dat heeft Inspectie van het Onderwijs in een factsheet becijferd. Een aantal universiteiten laat studenten toe, van buiten Europa, die ...
Deel bericht

NCTV: honderden tieners radicaliseren door extremistische ideologie

26.10.21
Een paar honderd jongeren in de leeftijd van 12 tot 20 jaar vormen volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) een veiligheidsdreiging uit rechts-extremistische hoek. Over deze trend, het zogenoemde accelerationisme, schrijft de NCTV in een nieuwe dreigingsanalyse.
Deel bericht

‘Alle scholen openbaar? Zo’n vaart zal het niet lopen’

26.10.21
'Het zal zo’n vaart niet lopen dat ineens alle scholen openbaar moeten zijn.' Dat zegt Gerdien Lassche van de Reformatorische Oudervereniging in het Nederlands Dagblad.
Deel bericht

'Geschiedenis van Nederlands-Indië is geschiedenis van heel Nederland'

26.10.21
In Nederland is er weinig besef van wat zich allemaal heeft afgespeeld in het voormalige Nederlands-Indië. Zowel jongere als oudere generaties weten er te weinig van af. Dat zei oud-minister Bussemaker van OCW in het radioprogramma Nieuws en Co.
Deel bericht

Effectief leesonderwijs staat hoog op de agenda, maar die zit boordevol

26.10.21
Lerarenopleiders voor basisonderwijs vinden leesonderwijs van groot belang, en tonen een grote betrokkenheid als het over lezen gaat. Gebrek aan tijd en de invulling van het curriculum maken het echter moeilijk om effectief leesonderwijs te geven. Zo zijn wetenschappelijke inzichten over effectief leesonderwijs te weinig in de curricula vervat, en staat de Nederlandse landelijke kennisbasistoets effectief leesonderwijs in de weg.
Deel bericht

Tijd dringt voor besteding coronageld basisscholen: 'Straks moeten we het nog terugstorten'

26.10.21
Veel Zeeuwse basisscholen worstelen nog steeds met het vinden van een goede bestemming voor de NPO-gelden, het extra budget dat scholen krijgen om achterstanden als gevolg van de coronacrisis weg te werken. Het risico is dat die scholen straks al dat geld terug moeten storten.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)