Forse achterstanden in voortgezet onderwijs door coronapandemie

28.10.21
Op middelbare scholen zijn door de coronapandemie forse achterstanden ontstaan, met name bij leerlingen op het vmbo. Ook bij de basisscholen zijn er achterstanden, maar die zijn kleiner, blijkt uit een rapportage van het ministerie van Onderwijs.
Deel bericht

Vlaams rapport | “Basiskennis bijbrengen moet opnieuw de kerntaak van de leraar worden”

28.10.21
De dalende leerprestaties van Vlaamse leerlingen in internationaal onderzoek zoals PISA en TIMSS leidden in maart 2020 tot de oprichting van de commissie Beter Onderwijs. 7 academici en 7 leraren bogen zich anderhalf jaar lang over de oorzaken van de niveaudaling. Voorzitter Philip Brinckman licht de adviezen uit het rapport toe.
Deel bericht

Opinie | Er groeit een generatie kleuters op die denkt dat het leven één grote Oprah-aflevering is

28.10.21
Moderne verschijnselen: we komen erin om. Maar we hoeven ons er toch niet altijd bij neer te leggen? Er zijn zaken waar we ons tegen ­kunnen – nee, móéten – verzetten. Julien Althuisius verbaast zich over de goodiebags na kinderfeestjes.
Deel bericht

Handreiking burgerschap, bouwstenen en burgerkaartenspel

28.10.21
Met de wet 'verduidelijking burgerschapsopdracht' wordt van scholen gevraagd om doelgericht en samenhangend te werken aan een curriculum voor burgerschap. Voor sommige scholen zal blijken dat zij al aan de wet voldoen, voor andere scholen zal de verduidelijking van de burgerschapsopdracht aanleiding zijn om hun burgerschapsonderwijs te herzien.
Deel bericht

Leven met 'ruimtelijke dyslexie' is geen makkie

28.10.21
Steevast verdwalen in de stad en na een toiletbezoek nooit je eigen restauranttafel kunnen terugvinden. Leven met Developmental Topographical Disorientation (DTD), of ‘ruimtelijke dyslexie’, is geen makkie.
Deel bericht

Webinar: hoe herken je autisme op jonge leeftijd (0-6 jaar)?

28.10.21
Kenmerken van autisme kun je vaak al in de baby- en peutertijd herkennen. Maar hoe? Daarover gaat het webinar ‘Vroegsignalering autisme’ voor professionals die om het kind heen staan, waaronder pedagogisch medewerkers en gastouders.
Deel bericht

‘Ga ik het redden in de wereld’, vroeg Audrey zich af nadat ze autisme als diagnose kreeg

28.10.21
Hoe is het om te studeren met een functiebeperking? Vaak zijn er extra uitdagingen, en veel vooroordelen te overwinnen. Zijn als ‘alle anderen’, dat gaat niet altijd. Vier studenten delen dit collegejaar hun verhalen.
Deel bericht

Politiek kan niet meer om gespecialiseerd voortgezet onderwijs heen

28.10.21
Hoe klein het voortgezet speciaal onderwijs (vso) ook mag zijn, politiek Den Haag kan er niet meer omheen. Na ruim een jaar fanatieke lobby door een groepje bevlogen docenten wordt komende dinsdagmiddag een petitie met meer dan 20 duizend handtekeningen aan de Tweede Kamer overhandigd.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)