Dit zijn de regels in het (basis)onderwijs: mondkapjes, looproutes en zelftesten

26.11.21
Hoewel het demissionaire kabinet vrijdag een reeks maatregelen aanscherpte, blijft het onderwijs open. Er komen wel enkele maatregelen voor groepen (jonge) leerlingen. Dit is de nieuwe situatie in het (basis)onderwijs.
Deel bericht

Mondkapjes worden verplicht vanaf groep 6

26.11.21
Vanavond is er weer een corona-persconferentie. Maar zoals altijd is al veel uitgelekt van wat er waarschijnlijk gezegd gaat worden. Voor kinderen gaan er ook wat dingen veranderen. De scholen blijven wel open, maar mondkapjes worden verplicht vanaf groep 6. Die mogen in de klas af, maar in de gangen moeten ze op.
Deel bericht

Schoolsluiting of niet? ‘Het is een dilemma tussen het welzijn van de kinderen en dat van de leerkrachten’

26.11.21
,,Het is bar ingewikkeld op dit moment”, verzucht directeur Cora van der Peijl van basisschool De Welle in Kruiningen. Het aantal besmettingen op haar school loopt zó hoog op, dat leerkrachten die er nog wel zijn, zich bijna over de kop werken. ,,Ik voel me meer crisismanager dan directeur.”
Deel bericht

Opinie | Geef nu de ontwikkeling van kinderen voorrang en laat de scholen open

26.11.21
Nu het coronavirus toch weer om zich heen grijpt, dreigt de situatie waarin onderwijs online moet en kinderopvang wordt beperkt. Dat dit opnieuw op tafel ligt, is het gevolg van beleidskeuzen, die afwijken van de ons omringende landen. Zo werden in Nederland schoolsluitingen ingezet als middel om ouders thuis te houden.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)