Effectief brainstormen: zo pak je het aan

23.11.21
Het is een veelgebruikte tool, niet alleen in het onderwijs: brainstormen. Bij het bedenken van nieuwe ideeën gaat het daarbij vaak op dezelfde manier: leerlingen (of docenten) krijgen een A3 vel, zetten het onderwerp in het midden en mogen hun ideeën op het blad zetten. Is het effectief? Lang niet altijd, zo wijst onderzoek en ervaring uit. Maar wat werkt dan wel?
Deel bericht

'Als leerling hoef je niet te vertellen of je gevaccineerd bent of niet'

23.11.21
Ondanks het feit dat middelbare scholen niet mogen vragen aan leerlingen of zij gevaccineerd zijn of niet, gebeurt het op grote schaal. Want niet de GGD, maar de scholen zelf zijn verantwoordelijk voor het bron- en contactonderzoek en stoeien daardoor met de opdracht van de GGD om een scheiding te maken tussen gevaccineerde en ongevaccineerde leerlingen en het waarborgen van de privacy.
Deel bericht

Extra aanscherping maatregelen

23.11.21
Het kabinet heeft een brief gestuurd aan de Tweede Kamer (advies en kabinetsreactie). Het kabinet benadrukt daarin het belang van de naleving van basismaatregelen, ook in het onderwijs. Omdat we leerlingen zo normaal mogelijk naar school willen laten gaan, vraagt het kabinet de volwassenen hier een extra stap te zetten en hun verantwoordelijkheid te nemen.
Deel bericht

Roosendaalse basisschool die doelwit werd van vuurwerk langer dicht, 120 leerlingen krijgen geen les

23.11.21
Basisschool De Gezellehoek, waar zondagavond brand ontstond door vermoedelijk een vuurwerkbom, blijft de rest van de week dicht. De brand- en rookschade maken het voorlopig onmogelijk om op een verantwoorde manier les te geven.
Deel bericht

Raam open in de klas: ruim 2500 scholen hebben ventilatie niet op orde

23.11.21
Het aantal scholen dat niet voldoet aan de ventilatienormen is veel groter dan gedacht. Het gaat om ruim 2500 scholen door het hele land. En dat terwijl scholen juist wordt aangeraden goed te ventileren om onder andere de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
Deel bericht

Sinterklaas droeg kogelwerend vest tijdens intocht 2019

23.11.21
Tijdens de landelijke intocht in Apeldoorn in 2019 droeg Sinterklaas een kogelwerend vest. Dat meldt het Openbaar Ministerie na de veroordeling van een man die Sinterklaas bedreigd had op sociale media. De man heeft hiervoor vandaag een week gevangenisstraf gekregen van de politierechter.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)