'Meer buiten lesgeven als oplossing voor ventilatieproblemen scholen'

13.01.22
IVN Natuureducatie vindt het hoog tijd dat er nu eindelijk meer aandacht komt voor het belang van buitenles.
Deel bericht

Afstandsonderwijs kán wel succesvol zijn

13.01.22
Hoewel veel studenten erover klagen, lijkt afstandsonderwijs al bijna twee jaar lang de normaalste zaak van de wereld. Onderzoekers van het Education Lab denken dat afstandsonderwijs met de juiste interventies toch een succes kan worden.
Deel bericht

Hoe kansrijk ben je in een kleurrijke wijk?

13.01.22
In de ideale wereld is onderwijs ‘de grote gelijkmaker’: uitgroeien tot een gelukkige, economisch succesvolle volwassene. Toch lukt dat steeds minder goed in Nederland. Waarom? En ook: hoe moet het dan wel?
Deel bericht

Ongevaccineerde Canadese vader mag kind niet zien

13.01.22
In Canada heeft een gescheiden ongevaccineerde vader het recht verloren om zijn 12-jarige kind te ontmoeten. Een rechter in de provincie Quebec heeft geoordeeld dat het in het belang van het kind is dat hij zijn vader voorlopig niet ziet.
Deel bericht

Kabinet gaat versoepelen: onderwijs open, sporten mag weer, naar winkel en kapper op afspraak

13.01.22
Het kabinet haalt het land zaterdag wat meer van het lockdownslot. Het hoger onderwijs en mbo gaan weer open, sporten mag weer, winkelen op afspraak en naar de kapper kan ook. Haagse bronnen bevestigen de gedeeltelijke heropening.
Deel bericht

Stakende Franse leraren massaal de straat op: 'Niet goed beschermd en puinhoop'

13.01.22
Franse docenten staken massaal tegen het coronabeleid van president Macron en onderwijsminister Blanquer. De leraren vinden dat er niet genoeg gedaan wordt om ze te beschermen in de omikronpiek en dat het huidige beleid tot een grote puinhoop in de klassen leidt.
Deel bericht

Gaan het hoger onderwijs en mbo weer open? 'Het moet echt, zo kan je niet met ons omgaan'

13.01.22
tudenten kijken met spanning uit naar de persconferentie van morgen. In tegenstelling tot het primair en voortgezet onderwijs zijn de deuren van mbo's, hogescholen en universiteiten nog dicht. Een slechte zaak volgens de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie.
Deel bericht

Van topsport tot techniek: deze scholen zijn er ook: 'Ik wil niet alleen maar theorie, maar ook de praktijk’

13.01.22
Van technasium tot ecoschool: niet alle scholen zijn hetzelfde. Vier scholieren vertellen over hun school: ‘Ik heb samen met drie anderen een elektrische auto gemaakt van aluminium’
Deel bericht

Romy (31) knokte zich via mavo, mbo, hbo én universiteit naar haar droombaan

13.01.22
Op de middelbare school weet Romy Decates ineens wat ze wil worden: orthodontist of tandarts. Ze weet ook dat ze vanaf de mavo een lange weg te gaan heeft. Decates worstelt zich stap voor stap door het mbo, hbo en uiteindelijk een universitaire studie om haar droombaan te bereiken. Dertien jaar later is ze dan eindelijk officieel tandarts.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)