Steeds meer klassen in quarantaine, regels weer op agenda OMT

18.01.22
Het Outbreak Management Team gaat komende vrijdag de huidige quarantaineregels voor scholen onder de loep nemen. Op dit moment moet een hele klas naar huis wanneer er minstens drie leerlingen positief zijn getest op het coronavirus.
Deel bericht

Jonge schrijver uit Nietap zet ministerie van Onderwijs aan het denken

18.01.22
Jonge schrijver uit Nietap zet ministerie van Onderwijs aan het denken Ambtenaren van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in Den Haag hebben iets om over na te denken. Onlangs ontvingen zij uit handen van Thijs Hogenhuis uit Nietap het boek 'Haas gaat undercover'. Het zelfgeschreven boek is een aanklacht tegen de huidige manier van lesgeven op het middelbare onderwijs.
Deel bericht

Meeste ouders niet van plan kind onder 12 te laten vaccineren

18.01.22
De meeste ouders van kinderen van 5 tot en met 11 jaar zijn niet van plan hun kinderen van die leeftijd te laten vaccineren. 16 procent zegt 'het zeker wel' te doen, 19 procent 'waarschijnlijk wel', samen 35 procent. Bijna vier op de tien ouders (38 procent) doen het zeker niet, 13 procent doet het waarschijnlijk niet en 14 procent twijfelt.
Deel bericht

Hoe blijven we onze leerlingen en studenten motiveren in deze tijd?

18.01.22
We willen allemaal graag werken met gemotiveerde leerlingen en studenten. We merken echter ook dat in deze tijd van corona-maatregelen en lockdowns, het soms moeilijker lijkt om leerlingen en studenten gemotiveerd te houden.
Deel bericht

Onderzoek: meeste jongeren komen beschadigd uit gesloten jeugdzorg

18.01.22
Jongeren die uit de gesloten jeugdzorg komen, zijn vaak getraumatiseerd, meldt stichting Het Vergeten Kind op basis van eigen onderzoek. Van de ondervraagde jongeren die in de gesloten jeugdzorg hebben gezeten, zegt 76 procent er psychische klachten bij te hebben gekregen. De stichting roept op tot het stopzetten van de gesloten jeugdzorg en het ontwikkelen van alternatieven.
Deel bericht

Toekomstige leraren goed in gesprek over desinformatie 

18.01.22
Netwerk Mediawijsheid roept lerarenopleiders op om toekomstige leraren meer te bekwamen in het omgaan met desinformatie in de klas. De heftigheid van discussies neemt toe en veel studenten leren niet hoe ze met hun toekomstige klassen op een goede manier het gesprek over desinformatie kunnen voeren....
Deel bericht

‘Salarissen gelijktrekken slecht idee’

18.01.22
De arbeidsvoorwaarden moeten zodanig zijn dat werken in het onderwijs voldoende aantrekkelijk wordt. Dat is een beter idee dan het gelijktrekken van de salarissen in het primair en voortgezet onderwijs, zegt onder anderen oud-voorzitter van de Onderwijsraad Henriëtte Maassen van den Brink.
Deel bericht

Kinderen uitgenodigd voor vaccinatie, dit zijn de voor- en nadelen

18.01.22
Vanaf vandaag krijgen kinderen tussen 5 en 11 jaar een uitnodiging voor een coronaprik. Veel ouders weten nog niet of ze dit moeten laten doen. Ruwweg de helft zegt dat ze hun kind waarschijnlijk laten vaccineren, blijkt uit onderzoek van het RIVM. In de andere helft zitten veel twijfelaars.
Deel bericht

Meld je uiterlijk 31 januari aan voor de eindtoets

18.01.22
Alle scholen in Nederland moeten zich voor 1 februari aanmelden voor de eindtoets van hun keuze. Scholen kunnen kiezen uit vijf verschillende eindtoetsen voor hun groep 8-leerlingen.
Deel bericht

Verkiezing Buitenlesleerkracht van het jaar

18.01.22
Op 5 april is het Nationale Buitenlesdag. We vieren deze dag dat er op scholen in heel Nederland door duizenden leerkrachten steeds meer buitenles wordt gegeven. Niet alleen op die ene dag in het jaar, maar het hele jaar door. Dit jaar zetten we al deze leerkrachten in het zonnetje en gaan we op zoek naar de beste buitenlesleerkracht van het jaar.
Deel bericht

Klassen massaal naar huis gestuurd vanwege corona: ‘We krijgen signalen van scholen dat er veel onrust is’

18.01.22
Een week na de heropening van de scholen neemt het aantal klassen dat in quarantaine moet razendsnel toe. De GGD in de regio Gelderland-Midden (Arnhem, Ede en Betuwe) telde vrijdag nog dertig klassen die thuis zaten vanwege een corona-uitbraak, gisteren waren dat er al 68.
Deel bericht

Quarantaineregels basisscholen steeds lastiger vol te houden: 'Dit is onhoudbaar'

18.01.22
'Ja hoor, het is weer zover', klinkt het bij ouders met jonge kinderen, als ze horen dat een derde kind in de klas een positieve testuitslag heeft gekregen. Bij drie besmettingen betekent het: iedereen naar huis. Is die regel nou echt nodig? "Dit is onhoudbaar", zeggen ouders.
Deel bericht

The Voice Kids stopt voorlopig

18.01.22
The Voice Kids en The Voice Senior stoppen voorlopig. Televisiezender RTL maakt dat bekend. Zaterdag besloot RTL al om The Voice of Holland voor volwassenen niet meer uit te zenden. Dat besluit kwam na ernstige beschuldigingen tegen mensen die voor het programma werken.
Deel bericht

Prinses Laurentien leest voor tijdens start Nationale Voorleesdagen 2022

18.01.22
Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden leest op woensdagochtend 26 januari voor tijdens het Nationale Voorleesontbijt in Integraal Kind Centrum het Duet in Uithoorn. Het Voorleesontbijt is de aftrap van de Nationale Voorleesdagen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)