Onderwijsminister Dennis Wiersma voor eerste werkbezoek naar zijn ‘eigen’ basisschool Toermalijn in Franeker

17.01.22
Met een vrolijk ‘hallo, ik ben Dennis’ meldde de kersverse onderwijsminister Dennis Wiersma zich maandagochtend op het schoolplein van basisschool Toermalijn in Franeker. Superleuk, oordeelden de kinderen. Bovendien kwam ook meteen het Jeugdjournaal filmen op de school, voor de uitzending van vanavond.
Deel bericht

Boekenweek 2021 verplaatst naar zomer

17.01.22
De Boekenweek 2021 wordt in verband met corona verplaatst naar de zomer. Van 6 tot en met 14 maart is er dus geen Boekenweek, maar het zal wel een week vol boeken worden. De Boekenweek zelf zal in de zomer plaatsvinden wanneer de boekhandels en bibliotheken weer volledig open zijn.
Deel bericht

Mbo, hogescholen en universiteiten openen deuren

17.01.22
In het middelbaar beroepsonderwijs en op universiteiten en hogescholen mag vanaf maandag weer fysiek onderwijs worden gegeven. Wel geldt dat er maximaal 75 mensen tegelijkertijd aanwezig mogen zijn in een les- of collegezaal. Voor tentamens en examens is er een uitzondering.
Deel bericht

Nieuw onderzoek met moderne technieken: Joodse notaris verraadde adres Anne Frank

17.01.22
Een onderzoeksteam dat het verraad van Anne Frank met moderne technieken analyseerde, komt na 6 jaar met een eerder nauwelijks onderzochte theorie: volgens het team speelde een Joodse notaris uit lijfsbehoud het adres van het Achterhuis door aan de nazi's.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)