Ook akkoord over bijna 5 procent loonsverhoging voor basisschooldocenten

23.06.22
Basisschoolmedewerkers krijgen vanaf juli 4,75 procent loonsverhoging. Dat is afgesproken tussen de vakbonden en de PO-raad, die vandaag een akkoord bereikten over een nieuwe cao.
Deel bericht

Blog | Door een hoepeltje springen voor de eindtoets?

23.06.22
Het leesonderwijs op de Alan Turingschool in Amsterdam is evidence informed. Toch bleven de resultaten op de eindtoets achter. Tot de school de vraagstelling ging oefenen. Toen haalden 30% meer leerlingen het vereiste niveau. Meet de eindtoets op het gebied van leesvaardigheid de referentieniveaus taal wel voldoende of is het een hoepeltje dat we eind groep 8 landelijk aan onze leerlingen voorhouden?
Deel bericht

Nederlands in de wereld

23.06.22
Per jaar volgen zo’n 14.000 studenten in veertig verschillende landen een opleiding Nederlands aan een universiteit of hogeschool. Van China tot Argentinië, van Amerika tot Indonesië, en dichter bij huis, zoals in België, Duitsland en Polen. Waarom eigenlijk?
Deel bericht

Ook grootste fonds ABP verhoogt de pensioenen: 2,39% erbij

23.06.22
Het grootste pensioenfonds van Nederland, ABP (overheid en onderwijs), verhoogt de pensioenen vanaf volgende maand met 2,39 procent. Op een netto pensioen van 1000 euro per maand scheelt dat dus zo'n 24 euro. Ook ontvangen gepensioneerden een nabetaling van 1,2 procent over de eerste zes maanden van dit jaar. Een verhoging van de ABP-pensioenen is sinds 2008 niet meer voorgekomen.
Deel bericht

Schrijfwedstrijd: Wat betekent de bieb voor jou?

23.06.22
Alle kinderen die heel vaak, misschien wat minder vaak of nooit naar de bieb gaan, kunnen meedoen aan de Schrijfwedstrijd: Wat betekent de bieb voor jou?
Deel bericht

Huggy Wuggy is de nieuwe, griezelige trend onder kinderen, ouders maken zich zorgen

23.06.22
Huggy Wuggy en Kissy Missy: deze namen klinken lief, maar dat zijn deze karakters niet. Ze zijn populair geworden door de horrorgame 'Poppy Playtime'. Basisschoolkinderen zijn dol op de knuffels die naar de karakters zijn gemaakt en spelen het spel met elkaar 'doodknuffelen' na. Wat houdt deze trend in en wat kun je als ouder doen?
Deel bericht

ASML betaalt techniekles voor 60.000 kinderen: 'De wereld heeft dit nodig'

23.06.22
Chipmachinefabrikant ASML in Veldhoven gaat technieklessen betalen voor 60.000 basisschoolkinderen vanaf groep 1 in de Brainportregio in Zuidoost-Brabant. Het bedrijf is zelf ook bij de lessen betrokken. Woensdagmiddag is het startsein gegeven voor de ASML Junior Academy.
Deel bericht

Gratis download | Groepsdoorbrekend werken: kansen en valkuilen

23.06.22
Het loskomen van het leerstofjaarklassensysteem is een trend in het po. Scholen merken dat leerlingen sterk verschillende behoeften hebben. In dit artikel lees je over de kansen en valkuilen van het anders organiseren van onderwijs.
Deel bericht

Een schoolvoorbeeld van circulaire bouw

23.06.22
Aeres Hogeschool in Almere laat zien dat het kan: een duurzaam gebouw realiseren dat even ambitieus is als de studenten die er opgeleid worden. In vele opzichten is het project een schoolvoorbeeld van circulaire nieuwbouw.
Deel bericht

Koningin Máxima ontmoet leerlingen en studenten in Beverwijk

23.06.22
Hoe bevorderen mbo-opleidingen de mentale gezondheid van hun studenten en hoe doet het voortgezet onderwijs (vo) dit voor hun scholieren? MIND Us erevoorzitter Hare Majesteit Koningin Máxima sprak woensdag 22 juni in Beverwijk – samen met de minister voor Primair en Voorgezet Onderwijs, Dennis Wiersma – scholieren, studenten, bestuurders en beleidsmakers over hoe zij omgaan met en investeren in mentale gezondheid.
Deel bericht

Gratis download | Ken je leerling

23.06.22
Het boek 'Ken je leerling, praktische inzichten uit onderzoek over toetsen en beoordelen PO' ondersteunt leraren en schoolleiders om observaties, data en toetsen gericht in te zetten en daarmee het leerproces en de kansen van alle leerlingen te bevorderen.
Deel bericht

Schoolteam schrikt: de Witte Vlinder blijkt zeer zwak

23.06.22
Volgens de Onderwijsinspectie liggen de resultaten van de Witte Vlinder ver onder het gemiddelde. „We wisten dat het onvoldoende zou zijn. Maar zéér zwak… Pijnlijk.”
Deel bericht

AOb: ‘Aanvullende verzekering arbeidsongeschiktheid voor al het onderwijspersoneel’

23.06.22
Alle werknemers in het onderwijs moeten een aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering krijgen. De AOb eist dat schoolbestuurders dit uiterlijk op 1 oktober van dit jaar hebben geregeld.
Deel bericht

Griffels en Penselen uitgereikt

23.06.22
Ter gelegenheid van de Kinderboekenweek worden er elk jaar Griffels en Penselen toegekend aan de best geschreven en best geïllustreerde kinderboeken. Het doel hiervan is aandacht vestigen op alle prachtige kinderboeken die in Nederland worden gemaakt en uitgegeven. Voor de zomer worden traditiegetrouw de Zilveren Griffels en Penselen uitgereikt.
Deel bericht

Onderhandelaars bereiken akkoord over cao voortgezet onderwijs

23.06.22
Sociale partners hebben een onderhandelaarsakkoord bereikt over de cao voor het voortgezet onderwijs. Hierin is een loonsverhoging van 4,75% opgenomen en zijn afspraken gemaakt over de besteding van de 300 miljoen euro die beschikbaar is voor werkdrukverlichting.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)