Kinderen enthousiast over Keti Koti Junior: "Vooral de verzetsverhalen raakten me"

25.06.22
De afgelopen dagen hebben de kinderen van zeven verschillende basisscholen zich verdiept in het slavernijverleden. Als afsluiter gingen de scholieren die meededen aan Keti Koti Junior naar een programma in de Q-Factory in Oost, met een quiz, veel dans en nog meer zang. "Mijn stem is vanavond wel schor denk ik."
Deel bericht

Intensieve matching effectief; leidt tot minder inschrijvingen

25.06.22
Online-cursussen en matchingsdagen zijn de beste matchingsmethoden, blijkt uit onderzoek van de Universiteit Utrecht. Studenten reflecteren zo kritischer op hun studiekeuze dan met een vragenlijst. Echter, effectieve matching leidt ook tot minder inschrijvingen.
Deel bericht

Alle schooldagen een gezond ontbijt. Het Rode Kruis zorgt daarvoor op scholen in Sneek

25.06.22
Op twee basisscholen in Sneek wordt voortaan een gezond ontbijt uitgedeeld aan de kinderen. In Leeuwarden gebeurt dit sinds februari ook.
Deel bericht

Van verkoopster naar docent op mboRijnland: ‘mijn beste keuze’

25.06.22
Ze stoomt studenten klaar om burger te zijn in de samenleving. Merve werkte een paar jaar geleden nog in een warenhuis, maar koos ervoor zich te laten omscholen tot docent. Nu leert ze studenten van het mboRijnland over sociaal-maatschappelijke en politiek-juridische zaken, maar ze spijkert hen ook praktische kennis bij over werk en consumeren, rechten en plichten en een gezonde leefstijl.
Deel bericht

Tijdperk Palmen Venlose scholenkoepel OGVO: voortdurend gebrek aan vertrouwen

25.06.22
Roy Palmen is nu 3,5 jaar de grote baas van de Venlose scholenkoepel OGVO. Een van de opdrachten die hij meekreeg bij de start was het interne vertrouwen herstellen. Ondertussen gebeurde precies het tegenovergestelde en regent het klachten over hem.
Deel bericht

Dijkgraaf: ‘Geen harde afspraken met universiteiten over vaste contracten’

25.06.22
Onderwijsminister Robbert Dijkgraaf maakte vorige week 300 miljoen euro vrij, onder andere om universitair docenten aan een vast contract te helpen. Harde afspraken om het hoge aandeel flexcontracten in het wetenschappelijk onderwijs – ook in andere functies - tegen te gaan, gaat hij niet maken. De AOb wil die afspraken wel.
Deel bericht

Kabinet neemt maatregelen tegen arbeidsmarktkrapte

25.06.22
Er is volop werk. Dat biedt mensen kansen, ook voor hen die aan de kant staan of een minder sterke positie op de arbeidsmarkt hebben. Tegelijkertijd is er sprake van uitzonderlijke krapte in een groot aantal sectoren, in Nederland en ook in Europa. Een krapte die niet zomaar zal verdwijnen of eenvou...
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)