Nieuwe aanpak leefbaarheid en veiligheid in wijken

04.07.22
In een aantal gebieden in Nederlandse steden staan de leefbaarheid en veiligheid onder druk. Problemen op het gebied van onderwijs, armoede, gezondheid, werk, wonen en veiligheid stapelen zich op. Het kabinet wil deze problematiek samen met gemeenten en hun lokale partners en bewoners aanpakken. Met...
Deel bericht

Met name schoolkinderen getroffen door blokkade Harlingen

04.07.22
Er zijn veel schoolkinderen bij de mensen die getroffen zijn door de blokkade van de haven van Harlingen, eerder vanochtend. Ze wilden op schoolkamp of werkweek naar Vlieland of Terschelling. De haven van Harlingen is intussen weer open, en de veerboten varen weer.
Deel bericht

'Noodsituatie' in kinderopvang, personeelstekort dreigt op te lopen tot 35.000

04.07.22
In het hele land kampen kinderopvangbedrijven met personeelstekorten. In totaal zijn er 4000 medewerkers te weinig en dat aantal dreigt op te lopen tot zo'n 35.000 in 2025. In dat jaar wordt de kinderopvang bijna volledig gratis waardoor nog veel meer ouders hun kind naar een opvang zullen willen sturen.
Deel bericht

In tal van wijken dreigt 1 op 8 jongeren drugscrimineel te worden

04.07.22
Maar liefst 162.000 jongeren in Nederland lopen een groot risico om in de drugscriminaliteit te belanden. In sommige achterstandswijken gaat het om meer dan 1 op de 8 jongeren. "Een aantal groeit door naar de georganiseerde misdaad en raakt betrokken bij liquidaties en afpersing."
Deel bericht

Opinie | ‘Meer les over Europees burgerschap is een buitenkans voor scholen’

04.07.22
Sinds kot moeten scholen zelf een plan maken voor de manier waarop ze burgerschapsonderwijs inrichten. Een buitenkans, vindt scholier Merlijn van Leerzem, want scholieren willen graag meer leren over de Europese Unie.
Deel bericht

Grote frustratie bij scholen en leerlingen radeloos: wet passend onderwijs werkt niet

04.07.22
De Wet passend onderwijs heeft acht jaar na invoering nog steeds niet het gewenste effect in Gelderland. Dat blijkt uit onderzoek van Omroep Gelderland. Het aantal leerlingen dat in onze provincie naar voortgezet speciaal onderwijs (vso) gaat, daalt maar niet. Terwijl dit door de wet juist wel zou moeten.
Deel bericht

Leerlingen speciaal voortgezet onderwijs doen oproep aan boeren: “Blokkeer niet onze busjes”

04.07.22
Leerlingen in het speciaal voortgezet onderwijs doen een nadrukkelijk verzoek aan de boeren om de busjes waarmee zij naar school reizen niet tegen te houden. Voorzitter Elijah Delsink van LBVSO vertelt dat maandag de eindexamens beginnen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)