HAN moet meer dan dertigduizend euro schadevergoeding betalen aan BMH-student

05.07.22
De HAN is in hoger beroep door de rechtbank gesommeerd om meer dan dertigduizend euro te betalen aan een voormalig student Medische Hulpverlening (BMH). In de eerste jaren van de opleiding BMH is de HAN nalatig geweest in het informeren van aankomende en zittende studenten, oordeelt de rechtbank.
Deel bericht

‘Er zit zóveel kennis achter Gezonde School’

05.07.22
Gezondheidswetenschapper Vivian Kruitwagen is al geruime tijd betrokken bij de Gezonde School-aanpak. Deze is ontwikkeld op basis van recente wetenschappelijke inzichten én praktijkervaring van scholen in het binnen- en buitenland. Vivian legt uit waarom de Gezonde School-aanpak zo succesvol is.
Deel bericht

Filmleraar van het Jaar 2022

05.07.22
De zes regionale jury's hebben hun winnaar gekozen. Allemaal zetten ze film op geheel eigen wijze in in hun les en maken ze kans op de titel Filmleraar van het Jaar 2022. Na de zomer gaat de landelijke verkiezing van start.
Deel bericht

De Special Media Awards: voor een mediawijze en inclusieve samenleving

05.07.22
De vierde landelijke editie van de Special Media Awards vindt plaats op donderdag 10 november 2022 bij Beeld & Geluid in Hilversum, in de Week van de Mediawijsheid. Deze uitreiking is er voor mensen met een verstandelijke beperking die zelf media maken.
Deel bericht

Ook Famke Louise verleidt jongeren niet te gaan lezen

05.07.22
Al elf jaar organiseert de Stichting Lezen de campagne 'De Weddenschap'. Leerlingen op het vmbo en mbo gaan een challenge aan met een bekende Nederlander om in een half jaar tijd drie boeken te lezen. Maar de filmpjes die hen hiertoe moeten verleiden werken nauwelijks, onderzocht Jeroen Dera. Hij vertelt erover bij De taalstaat.
Deel bericht

Ministerie lanceert sectorplan COVID-19 funderend onderwijs

05.07.22
Om voorbereid te zijn op een opleving van het coronavirus heeft het ministerie van OCW het sectorplan COVID-19 gelanceerd. Dit sectorplan bevat een leidraad voor schoolbesturen en scholen, zodat zij weten op welk scenario zij zich kunnen voorbereiden en het onderwijs veilig en verantwoord gegeven kan worden.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)