Blog | ChatGPT, wat een verrijking

26.01.23
In de facebookgroep Leraren Nederlands schieten veel leraren in een kramp: Hoe moet ik nu in godsnaam nog leerlingen toetsen als ze de computer hun tekst kunnen laten schrijven. Want eerlijk is eerlijk: ChatGPT schrijft best goede teksten, mits je weet wat je het moet vragen, welke eisen je formuleert voor de te genereren tekst.
Deel bericht

Anne Frank Stichting lanceert online kennisbank

26.01.23
De Anne Frank Stichting lanceert morgen, tijdens International Holocaust Remembrance Day, een online kennisbank met informatie over Anne Frank. De tweetalige kennisbank is zowel bedoeld voor professional als algemeen geïnteresseerden en bevat een grote hoeveelheid informatie over de geschiedenis van Anne Frank en de andere zeven onderduikers van het Achterhuis.
Deel bericht

Een interactieve manier van lesgeven: WRTS Live

26.01.23
WRTS Live is de nieuwe, speelse functie van WRTS die in de klas kan worden gebruikt om de les interactief te maken. Het is een handig en eenvoudig hulpmiddel, waarmee je als docent makkelijk jouw lessen kan activeren en differentiëren.
Deel bericht

VVD botst met minister en linkse partijen over loting en selectie

26.01.23
De VVD wil toekomstige studenten vooral selecteren op motivatie en hard werk, de linkse oppositie noemt dat ‘keiharde meritocratie’. Het door de VVD, het CDA en de CU voorgestelde Klaas Visser-model voor de toelating van studenten legde fundamentele verschillen in de opvattingen van kansengelijkheid bloot.
Deel bericht

De angst voor het boek is vooral angst dat het tot denken aanzet

26.01.23
De boekenkasten in een schooldistrict in Florida gingen eerder deze week rond op sociale media. Met stevig pakpapier hebben sommige leraren ze ingepakt, in afwachting van een besluit welke boeken er in klaslokalen mogen blijven en vooral: welke verbóden zullen worden.
Deel bericht

Werkdrukmiddelen Onderwijsakkoord vertaald naar de cao Mbo

26.01.23
In 2022 is via het onderwijsakkoord rond 300 miljoen euro beschikbaar gekomen om werkdruk in het voortgezet onderwijs te bestrijden. Voor de besteding van dat geld waren nog wel cao-afspraken nodig. In de cao Voortgezet onderwijs zijn die afspraken al eerder gemaakt. Daardoor kon nu ook de cao Mbo volgen.
Deel bericht

Elton John nodigt schoolklas uit voor concert na cover I'm Still Standing

26.01.23
Elton John heeft een groep leerlingen van de Telford Priory School in de Engelse West Midlands uitgenodigd bij een van zijn concerten. Daarmee komt de zanger een belofte na die hij deed tijdens de lockdown.
Deel bericht

Samenwerken voor de toekomst van mbo-studenten

26.01.23
Mbo-studenten verdienen alle kansen om zich goed te ontwikkelen. Soms hebben ze daarbij extra ondersteuning nodig. Dat vraagt slimme en duurzame samenwerking tussen het mbo, gemeenten en partners in het sociaal, zorg- en veiligheidsdomein. De NJi-publicatie 'Mbo-student centraal' biedt daarbij inspiratie en richting.
Deel bericht

Natuureducatie op locatie. ’Veel beter dan Cito-toets’

26.01.23
Blije gezichten en een uitgelaten sfeer. Kinderen van groep 7/8 van De Tweemaster uit Enkhuizen snuiven op woensdagmorgen de natuur van het Zanddepot op en steken de handen uit de mouwen. „Dit is veel beter dan de Cito-toetsen deze week”, constateert een 12-jarige vol overtuiging.
Deel bericht

Door 6-jarige neergeschoten lerares klaagt school aan: 'Waarschuwingen genegeerd'

26.01.23
In de Amerikaanse staat Virginia is een directeur ontslagen van het schooldistrict waar deze maand een 6-jarige een lerares neerschoot. Het ontslag volgde kort nadat bekend was geworden dat het slachtoffer het schoolbestuur aanklaagt; het bestuur zou kort voor de schietpartij drie keer zijn gewaarschuwd dat de jongen een pistool bij zich had.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)