Webinar over gezond en bevlogen op weg gaan naar je pensioen

29.01.23
Hoe ga je bevlogen en gezond op weg naar je pensioen? Wat betekent ‘duurzame inzetbaarheid’? Wat zijn de voorwaarden om vitaal de eindstreep van je werkzame leven te halen? Deze vragen kwamen aan bod in een webinar voor werkgevers van Pensioenfonds ABP. Tinka van Vuuren, hoogleraar bij de Open Universiteit, was een van de deelnemers.
Deel bericht

Modeontwerpster werd boswachter: 'Ik moet de natuur beschermen'

29.01.23
Tijdens de eerste coronaperiode wist Marit zeker dat ze boswachter wilde worden: "Ik moet naar buiten en moet nuttig zijn, de natuur beschermen." En zo gebeurde het: op 41-jarige leeftijd startte Marit Hendriks van de Weem de tweejarige opleiding tot boswachter bij Staatsbosbeheer. Vroege Vogels ging met haar in gesprek.
Deel bericht

Quinn (18) volgt een waterstofopleiding: 'Ik denk dat dit toch de toekomst wordt'

29.01.23
Hij is een van de eerste studenten met een specialisatie in waterstof: Quinn Lettinga (18) uit Assen. Quinn doet de opleiding autotechniek aan het Drenthe College en volgde een module waterstof. "Ik denk dat in mobiliteit en auto's waterstof toch wel de toekomst wordt."
Deel bericht

Als een levend boek vertelt Walter aan kinderen over zijn niet-aangeboren hersenletsel, en dat maakt indruk

29.01.23
Leven met een niet-aangeboren hersenletsel, omgaan met laaggeletterdheid of een angststoornis; zes personen voor wie dit de dagelijkse realiteit is, doen een boekje open over hun leven tijdens Living Library op School op basisschool De Evenaar in Oss.
Deel bericht

Leerorkest Aruba oefent met eigen ‘prinses’ Amalia

29.01.23
Voor de 9-jarige Amalia Hazel is de komst van haar koninklijke naamgenoot naar Aruba extra bijzonder. Samen met de andere kinderen in het Leerorkest van Aruba mag ze maandag op de eerste bezoekdag de kroonprinses muzikaal verwelkomen.
Deel bericht

Hype, of het nieuwe Google? ChatGPT leert ons veel over kunstmatige intelligentie

29.01.23
Een hype die over een maand is overgewaaid? Of een moment vergelijkbaar met de presentatie van de iPhone? Een bedreiging voor de schrijfvaardigheid van leerlingen? Of juist een kans om op een andere manier naar het onderwijs te kijken? Wellicht is ChatGPT dit allemaal.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)