‘Verplicht energielabel voor alle scholen’

03.02.23
Het is verstandig om een energielabel voor alle scholen verplicht te stellen. Dit advies staat in het rapport Quickscan kwaliteit onderwijshuisvesting.
Deel bericht

MBO Cultuurkaart 'mét budget' belangrijke boost voor burgerschapsonderwijs

03.02.23
De recent gestarte pilot ‘MBO Cultuurkaart mét budget’ verdient om meerdere redenen mbo-brede navolging, vindt CJP-directeur Walter Groenen. Burgerschapsthema’s gaan meer leven binnen en buiten de klas, docenten en studenten kunnen zélf inhoud en vorm geven aan hun culturele ervaringen én de kunst- en cultuursector heeft er met ‘het mbo’ in één klap een heel interessante doelgroep bij.
Deel bericht

Blog | Taalscreening bij kleuters willen we dat?

03.02.23
Vanaf het schooljaar 2021-2022 is elke basisschool in Vlaanderen verplicht om bij het begin van de leerplicht een taalscreening uit te voeren die het niveau van de leerlingen inzake de onderwijstaal nagaat. In opdracht van de Vlaamse regering ontwikkelde het Centrum voor Taal en Onderwijs (Faculteit Letteren – KU Leuven) tijdens het afgelopen schooljaar het screeningsinstrument dat basisscholen moeten gebruiken [...]
Deel bericht

Griepepidemie is voorbij

03.02.23
Ook in de week van 23 tot en met 29 januari lag het aantal mensen dat met griepachtige verschijnselen naar de huisarts ging onder de epidemische grens van 58 per 100.000. Dit betekent dat de griepepidemie voorbij is.
Deel bericht

Kritiek op 'woke-cultuur' blijft leven op UvA: socioloog meldt zich ziek, studenten starten petitie

03.02.23
De UvA-socioloog schreef op 18 januari op het journalistieke platform van de universiteit, Folia, een opiniestuk over dat de woke-cultuur die er op de UvA heerst, de academische vrijheid van zijn faculteit bedreigt. Volgens Buijs is het 'diversiteitsbeleid in de huidige vorm een paard van Troje, waarmee het radicaal 'woke' gedachtegoed de organisatie wordt binnengehaald en in sneltreinvaart wordt genormaliseerd'.
Deel bericht

Amsterdamse schoolbesturen onderschrijven belang van opgeleide leerkrachten

03.02.23
Een bevoegde leerkracht is en blijft de kern van onderwijs in Amsterdam, schrijft de vereniging van Amsterdamse schoolbesturen BBO in een brief aan leraren. Onderwijsminister Dennis Wiersma uitte eerder kritiek op het plan van de vereniging om onbevoegde lesgevers voor de klas te zetten.
Deel bericht

Vaker onbevoegde leraren voor de klas: 'Geen onderwijs is erger'

03.02.23
Musici, kunstenaars of accountants voor de klas omdat er geen docent is. Vanwege het lerarenkort gebeurt het vaak, zeker in de randstad. In Amsterdam wordt vandaag gedemonstreerd tegen die onbevoegde leraren voor de klas. Maar volgens onderwijskundige Jan van Tartwijk hoeft het niet altijd een probleem te zijn. "Helemaal geen onderwijs is erger."
Deel bericht

Inspectie tegen lagere lat examens

03.02.23
De Inspectie van het Onderwijs vindt het een slecht idee om ook dit jaar voor de eindexamenkandidaten in het voortgezet onderwijs de lat lager te leggen. Dat laat de inspectie weten aan NRC in reactie op pleidooien om vanwege de gevolgen van de coronacrisis weer soepeler om te gaan met de examens.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)