Onderwijzers gaan de straat op tegen plannen van Amsterdamse schoolbesturen

31.01.23
Vrijdag organiseert onderwijsvakbond AOB een manifestatie tegen de plannen van de Amsterdamse schoolbesturen. De vakbond is ontzet. ‘We hebben bevoegde leerkrachten nodig.’
Deel bericht

‘Promovendi hebben onafhankelijke ombudsman hard nodig’

31.01.23
Promovendi in Nederland hebben een bijzonder zwakke positie, schrijft Paul Herfs. Wanneer er sprake is van onenigheid of andere problemen die zorgen voor vertraging, moeten zij terecht kunnen bij een onafhankelijke ombudsfunctionaris.
Deel bericht

Hoe meet je digitalisering op school? Nadari Saab vertelt over MYRA

31.01.23
In deze editie van ‘Vijf vragen aan de WR’ neemt Nadira Saab ons mee in de MYRA. Dat is een nieuwe monitor die de digitalisering in het funderend onderwijs meet. Elke deelnemende school kan dan zien wat de prestaties zijn op het gebied van ICT en technologie, waaronder ook digitale geletterdheid.
Deel bericht

23 leraren krijgen door beurs ruimte en tijd voor promotieonderzoek

31.01.23
Drieëntwintig docenten hebben een Promotiebeurs voor leraren ontvangen. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap stelt jaarlijks 9 miljoen euro beschikbaar voor de promotietrajecten. Met de beurs krijgen leraren de kans zich verder te ontwikkelen en de aansluiting tussen universiteiten en scholen te versterken.
Deel bericht

Cultuurbudget voor mbo-studenten

31.01.23
Mbo-scholen met een mbo-cultuurkaart krijgen van de rijksoverheid een cultuurbudget. Daarmee kunnen hun studenten bijvoorbeeld naar musea gaan, theatervoorstellingen bezoeken of naar een concert. Dat hebben minister Robbert Dijkgraaf (Onderwijs) en staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur) bekendgemaakt tijdens een rondleiding met mbo-studenten in het Rijksmuseum.
Deel bericht

Onderzoek: bijna helft leerkrachten ziet kinderen junkfood eten bij lunch

31.01.23
Een verrassend groot deel van de Nederlandse ouders blijkt voorstander te zijn van een gezonde schoollunch. Maar hoe denken schoolleiders en leerkrachten op de basisschool daarover? Willen zij ook samen met de kinderen gezond lunchen?
Deel bericht

Taalbeheersing staat onder druk bij toekomstige basisschoolleraren

31.01.23
Het is niet goed gesteld met de taalkennis van onze toekomstige leerkrachten. Pabo-studenten vinden spelling, woordenschat en grammatica steeds moeilijker. Het niveau van de toekomstige basisschoolmeesters en -juffen is zelfs zo zorgelijk, dat de Onderwijsraad nu aan de bel trekt.
Deel bericht

Hoe staat het ervoor met de kwaliteit van het speciaal onderwijs?

31.01.23
Zo'n 70.000 leerlingen in Nederland volgen speciaal onderwijs, omdat ze door bijvoorbeeld een visuele beperking of een afwijkende ontwikkeling zoals autisme of ADHD niet in het regulier onderwijs terechtkunnen. Voor hen zijn er in heel Nederland 264 scholen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)