Dierenambulance haalt twee levende ganzen uit studentenpand Vindicat: 'Ze waren doodsbang'

13.03.23
De Dierenambulance Groningen heeft zaterdag uit een studentenpand in Stad twee levende ganzen gered. 'Behalve doodsbang waren ze beschadigd', zegt Marian Ubels van de Dierenambulance Groningen. De studenten waren Vindicaters. 'We verbreken de banden met hen voor onbepaalde tijd', laat de rector weten in een verklaring.
Deel bericht

Student levert nepvuurwapen in na politieactie op school Den Bosch

13.03.23
Een student van het Koning Willem I College in Den Bosch heeft maandagmiddag een nepvuurwapen ingeleverd bij een medewerker van de school. De politie had de school 's ochtends omsingeld na een melding van een vuurwapen.
Deel bericht

Onderwijs niet opgewassen tegen drugscriminelen. Gaat extra geld helpen?

13.03.23
“Nee, ik wil niet met die mensen mee. Ik wil niet dood.” Chaera (16) klinkt paniekerig en maakt afwerende bewegingen terwijl ze door een grote witte bril kijkt. Ze neemt deel aan een virtuele simulatie waarin drugsronselaars jongeren bedreigen om cocaïne uit zeecontainers te halen. De VR-bril is het nieuwste wapen in de strijd tegen de drugscriminaliteit in de Rotterdamse haven, speciaal gericht op scholieren.
Deel bericht

Basisschool Wissenkerke dag dicht omdat gebouw beklad en vernield is

13.03.23
Basisschool De Vliete in Wissenkerke blijft vandaag dicht omdat het gebouw beklad is en er vernielingen zijn aangericht. Dat schrijft de gemeente Noord-Beveland op haar website. De politie doet onderzoek naar het vandalisme.
Deel bericht

Inspectie van het Onderwijs ondertekent Direct Duidelijk Deal

13.03.23
Hoofd Klantcontact & Communicatie Aly Oldersma heeft de landelijke Direct Duidelijk Deal namens de Inspectie van het Onderwijs getekend. Hiermee geeft zij het startsein om werk te maken van heldere communicatie die voor iedereen te begrijpen is.
Deel bericht

Opinie | ‘Ouders, seksuele voorlichting op de basisschool is juist heel waardevol’

13.03.23
Steeds meer ouders maken bezwaar tegen seksuele voorlichting op de basisschool, ziet Belle Barbé. Maar in plaats van hun kinderen thuis te houden, zouden ouders de school juist als opvoedpartner moeten zien, ook bij de seksuele voorlichting.
Deel bericht

Ruim honderd arrestaties in Iran na vergiftiging schoolmeisjes

13.03.23
Iran heeft meer dan honderd mensen opgepakt na mysterieuze vergiftigingen op meisjesscholen. De daders zouden banden hebben met ‘vijandige’ groepen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)