Blog | Staatspedagogiek of bestaat de universele perfecte les?

17.03.23
Beeld je in dat ik zou zeggen hoe er moet lesgegeven worden. Gewoon die ene, perfecte manier van onderwijs. Het zou kunnen. Er zijn in de geschiedenis veel pedagogen geweest die dat gedaan hebben. En in sommige landen is er effectief eerder een staatspedagogiek. Dan worden niet enkel de minimumdoelen bepaald door de overheid, maar zijn er ook regels over hoe er al dan niet lesgegeven moet worden. Hier is dat niet het geval.
Deel bericht

NVAO zoekt uit: waarom keurden wij lerarenopleidingen goed?

17.03.23
Hoe kunnen lerarenopleidingen in het hbo zijn goedgekeurd terwijl de Onderwijsraad het taal- en rekenniveau van afgestudeerden alarmerend laag vindt? Onderwijskeurmeester NVAO gaat het zelf analyseren, meldt minister Dijkgraaf.
Deel bericht

Pauze meetellen als onderwijstijd

17.03.23
Scholen kunnen in overleg met de medezeggenschapsraad bepalen of de pauze meetelt als onderwijstijd. Dat meldt minister Wiersma in reactie op een opiniestuk van docent Voeding en Diëtetiek Floor Scheffers.
Deel bericht

Educatieve game maakt leren leren leuk voor kinderen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking

17.03.23
Robins Wereld is een online educatieve game voor kinderen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. De game stimuleert kinderen om te leren leren en maakt leren leuk. Dat is belangrijk. Zeker bij kinderen met een verstandelijke beperking. De game traint vier vaardigheden: aandacht, impulscontrole, werkgeheugen en probleemoplossend vermogen.
Deel bericht

OM eist vier jaar tegen oud-leraar voor ontucht

17.03.23
Tegen een 39-jarige man uit Haarlem heeft het OM vandaag een gevangenisstraf van vier jaar geëist. Het OM verdenkt de man van ontucht met een leerling en een poging een andere leerling seksuele handelingen bij hem laten te verrichten. Beide leerlingen waren toen minderjarig en zaten op een school voor kwetsbare kinderen.
Deel bericht

Videoproject Act or React maakt thema’s als shame sexting en online buitensluiten bespreekbaar in de klas

17.03.23
Iemand wordt online gepest of er wordt een seksueel getinte foto verspreid. Wat doe je? Sta jij op tegen kwetsend gedrag online? Netwerk Mediawijsheid en de Nationale Wetenschapsagenda (NWA) willen met de lancering van videoproject Act or React (gemaakt door Public Cinema) meer bewustzijn creëren voor de impact van gedrag online en prosociaal gedrag stimuleren.
Deel bericht

Pabo Veghel gaat, maar afstudeerders mogen blijven

17.03.23
De Pabo in Veghel krijgt na de sluiting in de zomer van dit jaar geen alternatieve locatie. Afstudeerders mogen een jaartje extra in het huidige gebouw blijven, de rest verhuist naar Den Bosch. Dat vertelt locatiemanager Frans Koevoets.
Deel bericht

Meeste kinderen ontstijgen armoederisico

17.03.23
De meeste kinderen die in 1995 in een gezin met een laag inkomen woonden, zijn het armoederisico van hun ouders ontstegen. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)