Drie middelbare scholen Zaandam dicht wegens online bedreiging

04.04.23
Drie middelbare scholen in Zaandam blijven vandaag dicht vanwege een dreigmail die de vmbo-school Pascal Zuid gisteravond ontving. Naar aanleiding van die bedreiging besloten ook twee andere middelbare scholen vandaag de deuren gesloten te houden. Dat laat een woordvoerder van de politie Noord-Holland weten.
Deel bericht

Campagne lerenvoorhetexamen.nl van start

04.04.23
De eindexamens komen er weer aan. Op lerenvoorhetexamen.nl staat alle informatie die leerlingen nodig hebben om zich goed voor te bereiden. Ook voor docenten is er betrouwbaar materiaal te vinden om in de lessen te gebruiken. Alles is overzichtelijk per leerniveau, vak en domein ingedeeld.
Deel bericht

Dijkgraaf blijft academische vrijheid aan bestuurders toevertrouwen

04.04.23
Ondanks waarschuwende rapporten en pijnlijke casussen vertrouwt minister Dijkgraaf de borging van academische vrijheid en onafhankelijkheid geheel en al aan universiteitsbestuurders toe. Dat laat hij weten in reactie op een voorstel van GroenLinks en de PvdA, die de wetenschap transparanter willen maken door hoogleraren met een commerciële nevenfunctie hoogstens de titel ‘bijzonder hoogleraar’ te geven.
Deel bericht

Deze Utrechtse vmbo-school nodigde de minister hoogstpersoonlijk uit voor start examens: 'Mag meer aandacht voor zijn'

04.04.23
ertel iemand dat vandaag de eindexamens al beginnen, en je krijgt vaak verbaasde blikken. “Nu al? Is dat niet meestal in mei?" Toch is het zo, want de eindexamenperiode voor de beroepsgerichte en digitale examens gaat vandaag van start. Deze examens worden gemaakt door vmbo-leerlingen op de beroepsgerichte, kadergerichte en gemengde leerweg. Als het aan de scholen ligt, mag daar best wat meer aandacht voor komen.
Deel bericht

'De politiek mag een voorbeeld nemen aan de jongeren'

04.04.23
Jongeren uit alle hoeken van het land en alle lagen van de samenleving komen vandaag samen in Den Haag om in debat te gaan met de politiek. Dit Nationale Jeugddebat moet ervoor zorgen dat de jongelingen iets in de politieke melk te brokkelen krijgen. "Aan ons ligt het niet, wij willen graag meepraten", zegt voorzitter van het Nationale Jeugddebat, Kimberley Sneijders in Spraakmakers.
Deel bericht

Utrecht stopt met termen ‘hoger’ en ‘lager’ opgeleid

04.04.23
Utrecht is de eerste gemeente die de termen ‘hoger’ en ‘lager’ onderwijs in de ban doet. Een nieuw uitvoeringsplan moet zorgen voor meer waardering en een gelijke behandeling van mbo-studenten.
Deel bericht

Corona-nasleep, al vroeg moeten kiezen: dit is waarom mbo'ers uitvallen

04.04.23
Drie keer begon Marit (18) aan een mbo-opleiding. Drie keer stopte ze er ook weer mee. De eerste keer na drie maanden, de laatste keer na anderhalf jaar. Niet weten wat ze nou écht graag wil, is een van de redenen dat ze haar plek nog niet heeft gevonden. "Maar corona heeft zeker ook een rol gespeeld."
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)