Carnavalsverenigingen verbolgen over planning nieuwe Cito-toets

19.05.23
Zeventien Limburgse carnavalsverenigingen zijn verbaasd over de timing van de nieuwe voortgangstoetsen in het basisonderwijs. De nieuwe doorstroomtoets, die vanaf volgend jaar in plaats van de eindtoets basisonderwijs (voorheen Cito-toets) wordt afgenomen, staat gepland in de eerste weken van februari.
Deel bericht

Drone-les voor leraren basisschool minstens zo lastig als voor leerlingen: ‘Eerste keer dat ik hiermee vlieg’

19.05.23
Nu het gebruik van drones een steeds grotere vlucht neemt, krijgen leerlingen van dertig West-Brabantse basisscholen er voortaan les in. Om er ooit mee te werken, of te weten wat wel of niet mag als je er voor de lol mee vliegt.
Deel bericht

Onderzoek: Hoe kun je tieners helpen gedijen?

19.05.23
Tieners hebben het moeilijk. Stress, digitale media gebruik en slechte slaapgewoonten bedreigen hun (mentale) welzijn. Het project Thriving Teens onderzoekt vanuit een systeemaanpak hoe je een systeem kunt opzetten dat tieners ondersteunt om te gedijen en gelukkig op te groeien.
Deel bericht

‘Digitalisering slecht voor staf- en studentenwelzijn’

19.05.23
De digitalisering van het hoger onderwijs sinds corona heeft het staf- en studentenwelzijn geschaad. Dit is de uitkomst van een studie onder de vlag van de European University Association (EUA), een internationaal samenwerkingsverband. Studenten zijn negatiever over de academische gemeenschap en cultuur, waar medewerkers verder het belang van vaste contracten benadrukken.
Deel bericht

Onderzoeksschool aan het woord: De Linderte

19.05.23
Om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren is onderzoek onmisbaar. Destijds zijn daarom de academische opleidingsscholen opgericht. In het voorjaar van 2022 was het tijd voor vernieuwing: met het profiel Samen Onderzoeken: profilering van onderzoeksscholen, vastgesteld door penvoerders van de samenwerkingsverbanden van Hogeschool KPZ, werd de academische opleidingsschool de onderzoeksschool. ‘Good practices’ kunnen andere scholen [...]
Deel bericht

Kunstmatige intelligentie kraakt een groot raadsel in de biologie

19.05.23
Voorspellen hoe eiwitten zich driedimensionaal opvouwen was lang een onmogelijke opgave. Dankzij kunstmatige intelligentie is een van de grotere raadsels in de biologie opgelost. In dit interview legt professor dr. Ineke Braakman uit wat deze doorbraak betekent voor haar vakgebied Moleculaire Celbiologie/Biochemie én het biologie-onderwijs.
Deel bericht

Den Haag wil niet meer betalen: einde dreigt voor basisschool in Echten

19.05.23
Basisschool 't Echtenest in Echten dreigt de deuren te moeten sluiten. De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) heeft aan het Stichting Wolderwijs, waar 't Echtenest onder valt, laten weten dat dat de financiering per 1 augustus stopt.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)