Scholen Amsterdam blijven na bedreigingen open

25.05.23
Scholen in de gemeente Amsterdam gaan na bedreigingen niet meer dicht. De gemeente en de scholen zeggen dat ze niet "zwichten voor onacceptabel gedrag dat het geven van goed onderwijs in de weg staat". Ruim twintig scholen in Amsterdam werden de afgelopen dagen bedreigd via social media.
Deel bericht

Zilver voor Nederland tijdens Scienceolympiade (EOES) in Riga, Letland

25.05.23
Beide teams die voor Nederland uitkwamen voor de European Olympiad of Experimental Science (EOES) behaalden een zilveren medaille. Deze 21e editie van de Olympiade werd georganiseerd door de Stradina Universiteit Riga (RSU) en gehouden van 29 april t/m 6 mei.
Deel bericht

Minister in notadebat: verkenning naar 5-jaar vmbo

25.05.23
Minister Wiersma gaat het verlengen van het vmbo tot vijf jaar verkennen. In de visiebrief over funderend beroepsonderwijs komt hij nog deze zomer met een eerste beeld en in het najaar met een beleidsreactie op de toekomstverkenning mbo en hoger onderwijs. Dat zegde de minister – op aangeven van de SP – toe tijdens het notaoverleg in de Tweede Kamer. In dat overleg werd gedebatteerd over de curriculumherziening en [...]
Deel bericht

Terugblik op één jaar Oekraïneklassen

25.05.23
Magazine Naar School van VOS/ABB blikt terug op één jaar Oekraïneklassen. We gingen langs bij scholen in Foxhol, Rotterdam en Assen om te kijken hoe het nu gaat.
Deel bericht

School’s Out Forever!, Nederlandse Pop Academie eindigt met een knal

25.05.23
Na zeventien jaar stopt de Nederlandse Pop Academie ermee. Dan doen ze echter niet geruisloos. Met de passende naam School’s Out Forever! organiseren ze op donderdag 25 mei 2023 een groot slotfeest op Beton-T, waar een groot aantal muzikanten uit de rijke NPAC-geschiedenis het podium zullen betreden
Deel bericht

Leraren dreigen met stakingen als er geen hoger loon komt

25.05.23
Vakbonden in het onderwijs dreigen met acties en stakingen als het kabinet niet met extra loon over de brug komt. De bonden hebben een ultimatum aan het kabinet gesteld dat 16 juni verloopt. Daarin eisen ze een loonsverhoging van 12 procent.
Deel bericht

Koningin Máxima praat op mbo-opleiding over schuldhulp

25.05.23
Koningin Máxima is woensdagmiddag langsgegaan bij een mbo-opleiding van Aventus in Apeldoorn. Het werkbezoek stond in het teken van drie schuldhulpmethoden. De vorstin kreeg onder meer uitleg over deze methoden en nam deel aan gesprekken daarover.
Deel bericht

Scholen hebben last van 'kopieergedrag' met bedreigingen: al zeker drie scholen dicht

25.05.23
Verschillende middelbare scholen in de stad hebben last van kopieergedrag naar aanleiding van de dreiging van een schietpartij eerder deze week op het Spinoza20first in Oost. Bij AT5 komen diverse berichten binnen van ouders met soortgelijke bedreigingen op de scholen van hun kinderen. Voor zover bekend zijn er drie middelbare scholen in Oost, West, Zuidoost en een basisschool in Zuid vandaag gesloten vanwege die nieuwe bedreigingen.
Deel bericht

Ouders willen verbod op behandeling om 'autistisch gedrag' af te leren

25.05.23
Ouders van kinderen met autisme pleiten voor een verbod op een behandeling voor 'autistisch gedrag', zoals ongecontroleerd bewegen of het vermijden van oogcontact.
Deel bericht

VVD en CDA willen weer terug naar prestatiebekostiging in het hoger onderwijs

25.05.23
De minister moet bij zijn toekomstverkenning expliciet kijken naar capaciteits- en missiebekostiging in het hoger onderwijs. Daartoe roepen het CDA en de VVD de minister op.
Deel bericht

Dader bedreiging Amsterdamse middelbare school opgepakt

25.05.23
Middelbare school Spinoza20first in Amsterdam is gesloten geweest vanwege een bedreiging. De school bevestigt na berichtgeving van Het Parool dat er dinsdagavond een bericht op sociale media verscheen waarin werd gedreigd met een schietpartij. Inmiddels is bekend dat een 14-jarige dader is opgepakt.
Deel bericht

Scholen zien steeds minder ouders bijdrage betalen: 'Volgend jaar hebben we écht een probleem'

25.05.23
Of er volgend jaar nog schoolreisjes en feesten op de Kyckert in Wateringen georganiseerd kunnen worden? Dat is behoorlijk onzeker. Net als bij scholen in Den Haag, zien ook andere scholen in de regio het budget voor hun activiteiten steeds kleiner worden nu de ouderbijdrage expliciet vrijwillig is.
Deel bericht

Wiersma: Informeel onderwijs moet aan burgerschapsopdracht voldoen

25.05.23
Ook niet-bekostigd informeel onderwijs moet voldoen aan de burgerschapsopdracht. Dat vloeit volgens onderwijsminister Dennis Wiersma voort uit het tweede lid van artikel 23 van de Grondwet over de vrijheid van onderwijs.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)