Blog | Werkwoordspelling

31.05.23
Tot de herfstvakantie alleen maar werkwoordspelling oefenen, hoe saai is dat? Maar dat gebeurt op haar school niet zonder reden, ontdekte Karin Westerbeek in haar eerste jaar voor de klas.
Deel bericht

Taarten van Abel keert terug met nieuwe presentator

31.05.23
Het programma 'Taarten van Abel' krijgt een doorstart. Onder de voorlopig nieuwe naam 'Taarten van Babel' - en met een nieuwe presentator - is het programma volgend jaar weer op televisie te zien, zo maakt de VPRO bekend.
Deel bericht

Lerares Engels verdient veel te weinig voor woning in Almere

31.05.23
“Voor leraren is het onmogelijk een woning in Almere te krijgen. De tijdelijke woningen voor leraren die gerealiseerd zouden worden in het Annapark, zijn uitgesteld. Verder moeten leraren minimaal 42.000 euro per jaar verdienen om voor een vrijesectorwoningen in aanmerking te komen. Tja, dat verdien ik bij lange na niet”, zegt Leonie ten Hoopen, docente Engels in Almere.
Deel bericht

Kwart onderwijsmedewerkers psychisch vermoeid

31.05.23
Bijna een kwart (24 procent) van de onderwijsmedewerkers voelt zich enkele keren per maand of vaker, psychisch vermoeid. Het onderwijs staat daarmee in de top drie. Ook de emotionele betrokkenheid van onderwijspersoneel is het grootst van alle werknemers in Nederland.
Deel bericht

Leerlingen bedenken nieuwe toekomst voor bunkers in de achtertuin

31.05.23
Wat zou je er mee doen als in je achtertuin een bunker zou staan? Ruim 150 Westlandse scholieren van het basis- en voortgezet onderwijs kregen die vraag voorgelegd en gingen daarna zonder enige beperking aan de slag.
Deel bericht

Didactief Special: Burgerschapsonderwijs

31.05.23
Kinderen die frank en vrij durven zeggen wat ze vinden. Maar elkaar ook laten uitspreken en respect tonen voor andersdenkenden. Leerlingen die snappen hoe democratie werkt en dat vrijheid niet bij een pakje boter komt. Heel lang hebben we gedacht dat het allemaal vanzelf sprak in Nederland. We zijn een tolerant volk, toch?
Deel bericht

Continuroosters zorgen voor 'buikpijn en honger' bij kinderen door korte pauze

31.05.23
Halfvolle broodtrommels die mee terug naar huis komen en hongerige kinderen in de klassen: de korte lunchpauzes op basisscholen met continuroosters zijn een doorn in het oog van onder meer voedingswetenschapper Floor Scheffers. "Ouders geven soms alleen maar witte bolletjes mee, want dat eet sneller."
Deel bericht

NPO Radio 1: vijf dagen aandacht voor het mbo

31.05.23
Deze week besteedt het Radio 1-programma 5 Dagen veel aandacht aan het middelbaar beroepsonderwijs. Elke avond om 20.00 uur komen mbo-studenten, docenten en andere betrokkenen aan het woord over de staat van het mbo in Nederland.
Deel bericht

Techorganisaties vrezen uitstel digitale geletterdheid in curriculum

31.05.23
Techorganisaties zijn bang dat er opnieuw vertraging gaat ontstaan in de opname van digitale geletterdheid in het curriculum. Het vak behoort tegenwoordig tot de basisvaardigheden, maar onlangs werd in de Tweede Kamer een motie ingediend om deze daaruit te halen. Zo’n dertig techorganisaties stuurden daarop een brandbrief met hun zorgen naar de Tweede Kamer.
Deel bericht

Studenten uit deze sector zijn het minst tevreden over hun opleiding, blijkt uit onderzoek

31.05.23
De afgelopen weken stonden de centrale examens van het voortgezet onderwijs centraal, maar we mogen natuurlijk de studenten niet vergeten. De Nationale Studenten Enquête van 2023 peilde bij meer dan 289.000 ondervraagden hoe zij zich voelen over de omgeving en werkwijze van hun studie. Zijn ze tevreden? Voelen ze zich veilig genoeg? Het blijkt dat een bepaalde sector heel goed scoort en een andere juist weer totaal niet.
Deel bericht

Studenten meest tevreden over sfeer, minst over informatievoorziening

31.05.23
Studenten in het hbo en wo zijn tevreden over de sfeer op hun opleiding en voelen zich hier veilig om zichzelf te zijn. Dat blijkt uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2023 onder meer dan 289.000 studenten, die vandaag bekend zijn gemaakt. 79 procent van de studenten geeft aan dat ze tevreden zijn met de sfeer op hun opleiding.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)