Blog | Over signaalwoorden, leesgekibbel en vroedvrouwen

23.09.23
Ondanks veel mooie initiatieven om kinderen te motiveren tot lezen blijft Begrijpend Lezen een struikelblok in Vlaanderen en Nederland. In PIRLS (internationaal vergelijkend onderzoek naar leesvaardigheid in het lager onderwijs) presteren onze leerlingen ondermaats.
Deel bericht

Te weinig BSO-plekken voor kinderen met een ondersteuningsvraag

23.09.23
Er zijn te weinig plekken op de Buitenschoolse Opvang (BSO) voor kinderen die wat extra of andere ondersteuning nodig hebben. Dit vertelde Joli Luijckx van Balans op 18 september ’23 in het jeugdjournaal en de NOS-journaals.
Deel bericht

Jonge pianostemmers gezocht: 'Studenten kiezen niet meer voor ambacht'

23.09.23
Weinig jongeren kiezen nog voor ambachtelijk werk. Slechts 1 procent van alle mbo-studenten volgt een specialistische vakopleiding, blijkt uit cijfers van het Ambacht in Beeld Festival, dat dit weekend in Amsterdam aandacht vraagt voor dit soort beroepen. Onder andere aan pianostemmers is er een tekort. "Je verdient er een goede boterham mee."
Deel bericht

Van de hele dag zitten naar meer bewegen op de basisschool

23.09.23
Kinderen die elke schooldag minimaal een uur bewegen door een slimme afwisseling van zittend leren en bewegen. Dat is de Dynamische Schooldag, waarmee we in 2022 met 6 basisscholen in Nieuw-West een proef begonnen. Nu de resultaten positief zijn, willen we deze aanpak samen met de basisscholen uitbreiden naar 80 scholen.
Deel bericht

'EU moet iets doen tegen urenlang scrollende jongeren en verslavende apps'

23.09.23
De EU zou tech-bedrijven moeten dwingen om apps als Instagram, Facebook en Snapchat minder verslavend te maken, vindt GroenLinks in het Europees Parlement. Sommige jongeren scrollen urenlang in oneindige tijdlijnen, en daar wil de partij een einde aan maken. "Het idee van zelfdiscipline werkt niet."
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)