NS onderzoekt financiële prikkels om studenten uit de spits te weren

26.09.23
Eerdere initiatieven om studenten uit de spits te weren hebben niet het gewenste resultaat opgeleverd, voornamelijk omdat onderwijsinstellingen onvoldoende hebben meegewerkt. Daarom is de NS nu bezig met het onderzoeken van verschillende financiële prikkels om studenten alsnog buitenom de spits te laten reizen.
Deel bericht

Scholen krijgen extra week voor toets in verband met carnaval

26.09.23
Scholen in het primair onderwijs krijgen voortaan drie in plaats van twee weken de tijd om de doorstroomtoets af te nemen. Door de extra week kunnen leerlingen meedoen aan "belangrijke culturele tradities" als carnaval.
Deel bericht

Kunststudent plaatst eigen werk langs de kunstroute ArtZuid: "Een soort van protestactie"

26.09.23
Een vreemde eend in de bijt tijdens het laatste weekend van de beeldententoonstelling ArtZuid in Oud-Zuid. Want tussen de werken van gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland stond daar opeens het beeld 'Neo Fountain', in het holst van de nacht neergezet door kunststudent Jessica Kuhn (23). " Het idee is dat als je een willekeurig object in een kunstomgeving brengt, het ineens als kunst wordt erkend."
Deel bericht

Gossip Girl-accounts op TikTok: adviezen voor scholen

26.09.23
Scholen zijn mikpunt van roddelaccounts op TikTok, op grote schaal zo lijkt het. Via anonieme accounts, die veelal de naam Gossip Girl bevatten, worden leerlingen opgeroepen roddels te melden over leerlingen en leraren die al dan niet bij naam of initialen worden genoemd. De namen van de roddelaars staan er niet bij, omdat de beheerder de roddels een-op-een anoniem doorzet. Wat kunnen scholen doen?
Deel bericht

Audio | Krijgen mbo-stagiairs eerlijk betaald?

26.09.23
Nederlandse mbo-studenten lopen vergeleken met het buitenland lang stage en doen dat relatief vaak onbetaald, blijkt uit internationaal onderzoek. Is dat wel eerlijk en zo nee, kan het anders?
Deel bericht

Eerste deel gegevens kijkglas 3 voor vangnetbepaling gepubliceerd

26.09.23
DUO heeft het eerste deel van de overzichten gepubliceerd waarmee kan worden bepaald of er sprake is van een meer dan evenredige groei in leerlingenaantallen in de periode februari t/m mei in vergelijking met de vijf maanden daarvoor. De overzichten gaan zowel over deze vergelijkingsperiodes in 2021-2022 als 2022-2023.
Deel bericht

De magie van voorlezen bij De Nationale Voorleeswedstrijd

26.09.23
De start van een nieuw schooljaar, betekent ook een start van een nieuwe editie van De Nationale Voorleeswedstrijd. Stichting Lezen organiseert deze leesbevorderingscampagne dit jaar voor de 31e keer voor de groepen 7 en 8 van de basisschool en werkt daarbij samen met de Bibliotheken.
Deel bericht

Zij-instromers om lerarentekort te verhelpen: "Ik kwam binnen en dacht, dit is wat ik wil doen"

26.09.23
Het schooljaar is al in volle gang. Veel Amsterdamse schoolbesturen hebben geprobeerd om alle klassen van leraren te voorzien, maar merken dat het lerarentekort gelijk is aan afgelopen schooljaar. Daarom wil de gemeente het onderwijs aantrekkelijker maken voor onder andere zij-instromers. Desirée van den Anker is zij-instromer. In Amsterdam Informeert lopen we met haar mee en vertelt zij hoe het is om voor de klas te staan.
Deel bericht

Onderwijsinspectie: meer toezicht, sancties geen doel op zich

26.09.23
De Onderwijsinspectie is aan het uitbreiden en wil in 2024 vaker een bezoek brengen aan scholen. Sancties opleggen is “niet waar het om te doen is” schrijft inspecteur-generaal Alida Oppers in het jaarplan van de inspectie.
Deel bericht

Rutte niet voor de klas?

26.09.23
Nederland moet niet gek opkijken als Mark Rutte straks toch níet voor de klas gaat staan. Hoewel hij altijd zei na zijn premierschap leraar te worden, sluit hij nu ‘iets internationaals’ toch niet uit.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)