Wat betekent kunstmatige intelligentie voor de kwalificatiedossiers?

02.12.23
De ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie zijn nauwelijks bij te benen. De impact van toepassingen als ChatGPT neemt bijvoorbeeld razendsnel toe. Op de beroepspraktijk en dus ook op het beroepsonderwijs. Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) voerde een trendverkenning uit naar de invloed van kunstmatige intelligentie op werk en scholing.
Deel bericht

Website Sterkberoepsonderwijs.nl blijft bestaan

02.12.23
De website Sterkberoepsonderwijs.nl blijft, ook met het stoppen van het achterliggende programma Sterk Beroepsonderwijs, bestaan. Het ontwikkelde ondersteuningsaanbod voor doorlopende leerroutes en –lijnen vmbo-mbo blijft hiermee via deze website beschikbaar voor scholen. Vanaf 1 januari wordt de website daarnaast uitgebreid met de subsidieregeling ‘Versterking aansluiting beroepsonderwijskolom vmbo-mbo-hbo’.
Deel bericht

Wel of geen omstreden cartoons laten zien in de klas?

02.12.23
Geschiedenisleraar Samuel Paty werd in 2020 vermoord nadat hij een cartoon van profeet Mohammed toonde in zijn klas. De consequenties zijn aanzienlijk: ook Stine Jensen is voorzichtiger geworden in haar colleges filosofie, uit angst voor dergelijke gevolgen. "Zou ik moediger moeten zijn?", vraagt ze zich af in de podcast De Cartooncrisis. Samen met Halil Karaaslan, docent maatschappijleer, zoekt ze naar een antwoord.
Deel bericht

Nieuwe e-learning en website over ‘Gezonde relaties en seksualiteit’

02.12.23
Stichting School & Veiligheid en Rutgers hebben een e-learning ontwikkeld die scholen en docenten kan helpen om op een goede manier aandacht te besteden aan het thema ‘gezonde relaties en seksualiteit’, alsook om een veilige schoolomgeving te creëren waarbij leerlingen respect hebben voor elkaars (seksuele) identiteit en wensen en grenzen.
Deel bericht

Bevolking; hoogstbehaald onderwijsniveau en regio

02.12.23
Deze tabel van het CBS bevat cijfers over het hoogst behaalde onderwijsniveau van mensen van 15 tot 75 jaar die op 1 oktober van het verslagjaar in een Nederlandse gemeente stonden ingeschreven. In de tabel zijn de drie-, vijf- en achtdeling voor onderwijsniveau opgenomen en kunnen uitsplitsingen gemaakt worden naar geslacht, leeftijd en regio.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)