Een sterke onderwijsvisie is de sleutel tot het vormgeven van de toekomst van het onderwijs.

05.12.23
Een sterke onderwijsvisie is de sleutel tot het vormgeven van de toekomst van het onderwijs, of je nu een gemeente vertegenwoordigt of een schoolbestuur leidt. Het is een kompas dat niet alleen de richting aangeeft voor de ontwikkeling van het onderwijs, maar ook samenwerking, maatwerk en gelijke kansen bevordert.
Deel bericht

‘Campus van toekomst huisvest ook de praktijk’

05.12.23
e campus als ontmoetingsplaats zal niet zomaar verdwijnen, is de verwachting in het hoger onderwijs. Het fysieke gehalte van de campus, evenals de inrichting ervan en de rol van technologie en duurzaamheid daarbij, hangt echter af van beleidsmatige keuzes en soms moeilijk te voorspellen ontwikkelingen. Dat blijkt uit het eindrapport van het Future Campus-project van SURF.
Deel bericht

Grote groep 10 tot 12-jarigen twijfelt of journalisten eerlijk hun werk doen

05.12.23
Ruim één op de drie 10 tot 12-jarigen heeft twijfels over de manier waarop journalisten verslag doen van wat er in de wereld gebeurt. Dat blijkt uit een poll die door leerlingen werd ingevuld tijdens MediaMasters, de serious game die door ruim 188.000 leerlingen werd gespeeld tijdens de laatste Week van de Mediawijsheid.
Deel bericht

Promotieonderzoek naar zelfoverschatting van kinderen

05.12.23
Jonge kinderen hebben de neiging om hun vaardigheden, begrip, en kennis te overschatten. Tenminste, dit geldt voor westerse kinderen. In haar proefschrift onderzocht Mengtian Xia de zelfoverschatting van kinderen uit Nederland en China. Zowel Nederlandse als Chinese kinderen overschatten hun prestaties op de meeste taken, wat laat zien dat zelfoverschatting geen uniek westers fenomeen is.
Deel bericht

CO2-meters verplicht in alle scholen

05.12.23
Met een beoogde wijziging van het Bouwbesluit 2012 worden CO2-meters in het gehele funderend onderwijs verplicht gesteld voor alle bestaande gebouwen en nieuwbouw. Dat meldt minister Paul.
Deel bericht

Leesvaardigheid Nederlandse 15-jarigen verder achteruitgegaan

05.12.23
Nederlandse scholieren van 15 jaar scoren slecht op het gebied van lezen en het niveau is ook nog eens hard achteruitgegaan ten opzichte van een paar jaar geleden. Dat blijkt uit het internationale trendonderzoek PISA (Programme for International Student Assessment), dat elke drie of vier jaar de vaardigheden van 15-jarigen wereldwijd meet.
Deel bericht

Iers experiment: geen mobiele telefoon voor kinderen

05.12.23
Wanneer is je kind oud genoeg voor een mobiele telefoon? Het is een discussie die in Nederlandse huiskamers geregeld leidt tot botsingen tussen kinderen en hun ouders. Kinderen kan het vaak niet snel genoeg gaan; ouders maken zich zorgen over de risico's. In Ierland proberen ze nu een oplossing te vinden in deze taaie discussie.
Deel bericht

Bindend studieadvies: minister houdt vinger aan de pols

05.12.23
Voorlopig blijven mbo-scholen verplicht studenten in het eerste studiejaar een bindend studieadvies te geven. Minister Dijkgraaf wil de komende tijd goed volgen hoe het advies in de praktijk functioneert.
Deel bericht

School rouwt om leerlingen die omkwamen door spookrijder: 'Een plek geven met elkaar'

05.12.23
Leerlingen en leerkrachten van een middelbare school in Hilversum hebben vandaag stilgestaan bij de dood van Cécile (14) en Livia (12). De zussen kwamen afgelopen weekend om bij een ongeluk met een spookrijder op de
Deel bericht

Crèches en bso's gebruiken vaker trucs om omzet te verhogen

05.12.23
Kinderopvangorganisaties proberen steeds vaker op creatieve manieren de omzet te verhogen, zonder ouders een veel hoger uurtarief te laten betalen. Dat doen ze onder meer door extra uren te rekenen, blijkt uit een rondgang van de NOS.
Deel bericht

Ook onderwijsminister bezorgd over Klein Amsterdam: School krijgt strengste toezicht

05.12.23
Ook Mariëlle Paul, demissionair minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs, heeft inmiddels haar zorgen geuit over de onderwijskwaliteit van basisschool Klein Amsterdam in Noord. Uit een brief die ze vandaag naar de Tweede Kamer stuurde blijkt dat de school onder direct toezicht van de minister komt te staan en dat sluiting een reële optie is.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)