Innovatieve nieuwbouw Coenecoop College Waddinxveen

07.12.23
Het nieuwe Coenecoop College staat symbool voor innovatief onderwijs, duurzaamheid en gemeenschapsbetrokkenheid. Het gebouw heeft een open en lichte uitstraling die ruimte biedt aan diverse leer- en samenwerkingsmethoden.
Deel bericht

Structureel 10,2 miljoen voor programmatische aanpak onderwijshuisvesting

07.12.23
Het ministerie van OCW maakt structureel 10,2 miljoen euro per jaar vrij om een programmatische aanpak onderwijshuisvesting op te zetten. Dit schrijft demissionair minister Paul in haar voortgangsbrief onderwijshuisvesting op 3 december 2023.
Deel bericht

Blog | De sluipende crisis

07.12.23
Het is onwaarschijnlijk teleurstellend dat in Nederland de rechten en belangen van schoolbesturen, schoolleiders, leraren, sectorraden, politici en ministers allemaal zwaarder wegen dan het recht van ieder kind op een hoge kwaliteit onderwijs, schrijft René Kneyber.
Deel bericht

Tekort aan leraren in Zeeland schrikbarend, scholen slaan handen ineen: 'Het gat is gigantisch'

07.12.23
Het tekort aan docenten in het Zeeuwse onderwijs neemt in de nabije toekomst schrikbarende vormen aan. Tot 2030 komen er 320 voltijdsbanen vrij die niet op te vullen zijn met afgestudeerde leraren vanuit de onderwijsopleidingen. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het onderwijsveld in Zeeland. De Zeeuwse onderwijsinstellingen slaan nu de handen ineen om naar oplossingen te zoeken.
Deel bericht

Jongens in Afghanistan vrezen lijfstraffen op school

07.12.23
Het falend onderwijssysteem in Afghanistan raakt niet alleen vrouwen, ook jongens hebben te maken met een verminderd toekomstperspectief. Dat schrijft mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch.
Deel bericht

Ouderschap vaker uitgesteld om onzekere toekomst

07.12.23
In Nederland worden steeds minder kinderen geboren. Gemiddeld krijgt een vrouw 1,49 kind, blijkt uit cijfers van het CBS. Dat is lager dan ooit. In 2010 kreeg een vrouw nog gemiddeld 1,79 kind.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)