Bewegingsonderwijs voor kleuters: ze bewegen toch al de hele dag?

19.02.24
Vanaf dit schooljaar zijn alle basisscholen verplicht om voor alle kinderen minstens twee lesuren bewegingsonderwijs te verzorgen, in totaal 90 minuten per week. Het advies luidt om 2 x 45 of 3 x 30 minuten te hanteren. En ja, dit geldt óók voor de groepen 1 en 2.
Deel bericht

‘Als je overal kunt leren, zullen we dat dan gewoon doen’

19.02.24
Ons onderwijs doet er alles aan om de motivatie bij studenten eruit te slaan. Is dat wat we altijd doen of deden nog wel van deze tijd? Waarom hebben we een schoolgebouw of een rooster nodig om iets te leren? Via onze computer of mobiel zijn we verbonden met alles en iedereen in de wereld en is alles altijd toegankelijk. Yuverta Digital Nomads wil studenten leren wat er in [...]
Deel bericht

Eric Corton zij-instromer in de zorg: 'Maar waarom moet ik rekenexamen doen?'

19.02.24
Nadat Eric Corton zijn vader was verloren aan alzheimer, ontstond bij hem het idee iets te doen voor de ouderenzorg. Dus volgt hij nu een mbo-opleiding, waarbij hij eerst onder meer rekenexamens moet maken voordat hij zijn diploma krijgt. De branchevereniging voor Verzorgenden en Verpleegkundigen (V&VN) ziet dat liever anders. "Levenservaring zou voor vrijstellingen moeten zorgen."
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)