Video | Geef nieuwkomersleerlingen ook in het vervolgonderwijs de aandacht die ze verdienen

22.02.24
De situatie in het nieuwkomersonderwijs is in Vlaanderen en Nederland recent heel precair geworden. De grote toestroom aan vluchtelingen, onder meer door de oorlog in Oekraïne, zorgde voor een exponentiële groei van het nieuwkomersonderwijs.
Deel bericht

DUO legt te hoge ov-boetes op, meent rechter

22.02.24
Studenten krijgen al jarenlang te hoge boetes als ze hun ov-kaart niet op tijd stopzetten. Studiefinancier DUO heeft nog niets veranderd na een bijna twee jaar oude uitspraak van de rechter.
Deel bericht

Deze mbo'ers trekken internationale aandacht met hun omgebouwde trekker

22.02.24
Zes Apeldoornse mbo-studenten landbouwtechniek hebben met hun schoolproject internationale aandacht getrokken. Ze bouwden een dieseltrekker om tot een machine zonder CO2-uitstoot. De fabrikant uit India wilde graag weten hóe ze dat in Apeldoorn toch doen.
Deel bericht

Robin koos na de havo bewust voor de bouw: ‘Ik doe wat ik leuk vind’

22.02.24
Robin (17) uit Vorden koos na zijn havo-opleiding bewust voor de bouw. Nadat hij wat klusjes bij vrienden had gedaan en wat metselwerk had verricht in het vakantiehuis van zijn ouders, vond hij een bijbaan bij een timmerfabriek. “Ik wist in havo 3 al dat ik een praktische mbo-opleiding wilde doen.”
Deel bericht

Column | ‘Bijna elke week is er themaweek, tijd voor de Nationale Niksweek!’

22.02.24
Jos Verveen schrijft als meester Jos gastcolumns voor De Havenloods over zijn avonturen in het basisonderwijs. Deze aflevering gaat over de enorme hoeveelheid themaweken en -dagen die worden uitgestort over het onderwijs.
Deel bericht

Studente een dag na de brand in de Peperstraat in Groningen: 'Ben dankbaar dat ik nog leef'

22.02.24
Zo'n 24 uur na de brand in het studentencomplex aan de Peperstraat in Stad gaat het beter met Sinziana Karina Buda. De Roemeense studente zat samen met zeven huisgenoten enige tijd vast in het brandende gebouw.
Deel bericht

Op deze Utrechtse school legt leerling uit aan de juf: 'Als je écht bang bent, verstop je je onder tafel'

22.02.24
De Taalschool in Utrecht gaat leerkrachten op reguliere scholen helpen trauma's te herkennen. Leerlingen op de Taalschool in Utrecht zijn vaak gevlucht uit onveilige landen. De leerkrachten zijn getraind om trauma's te herkennen en de kinderen zo goed mogelijk te helpen.
Deel bericht

Minder angst bij kind in groene omgeving

22.02.24
Kinderen die beschikken over meer groene plekken in de omgeving van thuis en school hebben minder last van angstklachten. Dat blijkt uit een langjarig onderzoek in de Spaanse provincie Barcelona, gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Environmental Psychology.
Deel bericht

‘De onzekerheid die ik over mijn mbo-achtergrond voelde, gun ik niemand’

22.02.24
Eerst zat ze er zelf in de collegebanken, nu is ze medewerker en docent aan de HvA. Jessica Singh schrijft columns voor HvanA over de hogeschool die ze van twee kanten heeft leren kennen. Deze keer over de minderwaardigheid die mbo’ers wordt aangepraat.
Deel bericht

Stroom? Over een paar jaar misschien. De krapte op het net begint ook scholen en sportclubs te raken

22.02.24
Stroom uit het stopcontact was een eeuw lang vanzelfsprekend. Tot nu. Doordat het elektriciteitsnet verstopt raakt, kunnen sommige scholen, sportaccommodaties en zelfs woonwijken niet worden aangesloten. ‘De komende tijd wordt het alleen maar erger.’
Deel bericht

RUG-docent cyberveiligheid maakt zich zorgen: 'We staan te weinig stil bij wat hackers kunnen'

22.02.24
Gevaar dreigt voor de zorg als een medicijnleverancier wordt gehackt. De energievoorziening kan in gevaar komen als cruciale software doelwit is van datagijzeling. De wereld moet waakzaam zijn, maar universitair docent cyberveiligheid Evgeni Moyakine maakt zich grote zorgen over het gebrek aan kennis.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)