10- tot 14-jarigen beginnen vaker eigen bedrijf

15.05.24
Steeds meer kinderen tussen de 10 en 14 jaar oud beginnen een eigen bedrijf, blijkt uit cijfers die het NOS Jeugdjournaal heeft opgevraagd bij de Kamer van Koophandel (KvK). Daar staan meer dan drie keer zo veel tieners ingeschreven als vijf jaar geleden.
Deel bericht

Standbeeld voor alle mbo'ers: 'Er wordt op ze neergekeken'

15.05.24
Nog een maandje en Quillian Blom (19) is klaar met zijn opleiding. In Theater Orpheus in Apeldoorn mocht hij maandagavond al zijn standbeeld onthullen.
Deel bericht

Deel huisartsen zwicht voor druk ouders en scholen bij voorschrijven ADHD-medicatie

15.05.24
Negen op de tien huisartsen voelt geregeld druk van ouders en school om kinderen door te verwijzen voor een ADHD-diagnose, terwijl de huisartsen dat zelf niet nodig vinden. Ook zwicht 34 procent wel eens voor de druk van ouders en 17 procent voor de druk vanuit scholen om medicijnen voor te schrijven. Dat blijkt uit onderzoek van het UMC Groningen en jeugdzorginstelling Accare.
Deel bericht

Beeldschermgebruik in de gastouderopvang: een kritische blik

15.05.24
Hoe zou een opvang zonder beeldscherm eruitzien? Astrid Plugge, directeur van het Mare Gastouderbureau, pleit voor een gastouderopvang waar groei en ontwikkeling centraal staan – zonder schermtijd.
Deel bericht

Europese Verkiezingen: aanstaande coalitiepartijen eensgezind over studiemigratie

15.05.24
Wat is de inzet van Nederlandse partijen op het gebied van onderwijs voor de naderende Europese Verkiezingen? De formerende partijen VVD, BBB en NSC bepleiten vooral dat buitenlandse studenten minder snel recht moeten hebben op een basisbeurs. Daarnaast willen veel partijen het Erasmus+-programma uitbreiden richting andere groepen.
Deel bericht

De top 3 van de Kinderjury is bekend: kinderen stemmen weer

15.05.24
Alle kinderen in Nederland van 6 tot en met 12 jaar vormen samen de Kinderjury, de enige prijs voor kinderboeken die helemaal door kinderen zelf wordt bepaald. Na de eerste stemronde is er een Top 3 in de categorie 6 tot en met 9 jaar en een Top 3 in de categorie 10 tot en met 12 jaar bekend. Kinderen stemmen vanaf nu tijdens de Finale Stemweek op de Top 3 en kiezen zo de winnaars.
Deel bericht

Kamer wil ‘raddraaiende’ studenten van de universiteit verwijderen

15.05.24
'Incompetente bestuurders' moeten worden vervangen, 'raddraaiende studenten' moeten worden verwijderd van de universiteit en studievisums moeten worden ingetrokken. Dat eist de Tweede Kamer na de studentenprotesten van afgelopen week. Daarnaast wil de Kamer een directe identificatieplicht voor studenten, maar dat is niet zo makkelijk in te voeren, zei demissionair minister Paul.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)