Landelijke intocht Sinterklaas dit jaar in Vianen

16.05.24
De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats in Vianen. Dat heeft de NTR vanmiddag bekendgemaakt.
Deel bericht

Ambassadeursgala 2024: Mbo’s grootste feestje kent alleen maar winnaars

16.05.24
De 2024-editie van het Dit is mbo Ambassadeursgala op maandagavond 13 mei in het Orpheustheater in Apeldoorn gaat de boeken in als een van de uniekste ooit. Met de onthulling van het standbeeld voor het mbo-vakmanschap, de uitverkiezing van een compleet ambassadeursteam én een recordaantal mensen in de zaal -onder wie zo’n 70 ‘winnaars’- waren alle ingrediënten voor mbo’s grootste feestje in ruime mate aanwezig.
Deel bericht

Wetsvoorstel internationalisering in balans naar de Kamer

16.05.24
Maandag 13 mei is het Wetsvoorstel internationalisering in balans aangeboden aan de Tweede Kamer. Hogescholen begrijpen dat een te grote instroom van internationale studenten tot zorgen leidt, onder meer op het gebied van huisvesting. Dat is in het hbo echter niet aan de orde: het aandeel internationale studenten in het hbo ligt rond de 8 % en is stabiel. 90% van alle hbo-opleidingen is in het Nederlands te volgen.
Deel bericht

PO Raad: Coalitieakkoord biedt ruimte voor structurele financiering, zorgen over bezuinigingen op kansengelijkheid

16.05.24
De PO-Raad vindt het positief dat PVV, VVD, NSC en BBB werk maken van duurzame onderwijsbekostiging en een einde willen maken aan de subsidieconfetti. "Onderwijskwaliteit is een zaak van de lange adem en met deze door ons zo dikwijls bepleite stap zet de nieuwe coalitie het onderwijs op het juiste spoor.
Deel bericht

Rechts kabinet houdt vast aan artikel 23

16.05.24
In het hoofdlijnenakkoord van het beoogde kabinet van PVV, BBB, VVD en NSC staat dat artikel 23 van de Grondwet over de vrijheid van onderwijs ongewijzigd blijft. Wel zouden er stappen moeten worden gezet om 'onwenselijke en excessieve elementen als antidemocratisch en antirechtstatelijk onderwijs v...
Deel bericht

Onderhandelaars mbo zetten in op 6 procent loonsverhoging

16.05.24
Bij de onderhandelingen voor een nieuwe cao zetten de bonden in op een salarisverhoging van 6 procent voor alle mbo-medewerkers. Ook moeten de reiskosten verhoogd worden en willen de bonden een minimumpercentage en promotiecriteria afspreken voor het doorstromen naar hogere docentfuncties.
Deel bericht

Wiskundewonder Jurgen werd op zijn zolderkamer een internetsucces

16.05.24
Duizenden uren heeft hij doorgebracht met rekenen in een zolderkamertje. Wiskunde-goeroe Jurgen de Bont uit Teteringen heeft precies 15.000 opdrachten opgelost, samen met twee collega's. Hij heeft de opdrachten, inclusief uitleg, online geplaatst voor studenten. "Het is monnikenwerk."
Deel bericht

Partijen geven lezen, schrijven en rekenen ‘absolute prioriteit’

16.05.24
Het lesaanbod op scholen moet zich weer gaan toespitsen op de basisvaardigheden lezen, schrijven en rekenen. Dat staat in het akkoord op hoofdlijnen van PVV, VVD, BBB en NSC. In het hoger onderwijs moet de Nederlandse taalvaardigheid een kerntaak worden.
Deel bericht

Nieuwe coalitie: de langstudeerboete is terug en het Engels wordt verder teruggedrongen

16.05.24
De langstudeerboete wordt weer ingevoerd. Het Engels in de bachelors wordt verder teruggedrongen; dit is alleen nog maar mogelijk bij technische studies. Ook het bindend studieadvies wordt niet afgeschaft en selectie blijft mogelijk en er wordt 400 miljoen bezuinigd op de sectorplannen en het wetenschappelijk onderzoek, zo blijkt uit de plannen van een nieuw kabinet.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)