Vrijwel geen toezicht op gebruik algoritmes in het onderwijs

28.05.24
De Inspectie houdt nauwelijks toezicht, de Autoriteit Persoonsgegevens gaat een werkgroep opzetten en studenten weten niet wat er met hun studiedata gebeurt. In het hoger onderwijs gebruikt men steeds meer algoritmes, maar voor de privacy van studenten is nauwelijks aandacht. Studenten moeten de mogelijkheid van een opt-out krijgen, is het advies aan het College voor de Rechten van de Mens.
Deel bericht

Topambtenaar Dick Schoof (ex-AIVD, ex-NCTV) kandidaat-premier

28.05.24
Dick Schoof is de kandidaat-premier van de nieuwe coalitie. Vanmiddag is hij langs geweest bij de leiders van de vier formerende partijen en formateur Richard van Zwol.
Deel bericht

Wordt subsidie begaafde leerlingen effectief ingezet?

28.05.24
Het ministerie van OCW laat onderzoek doen naar de effectiviteit van de subsidieregeling Begaafde leerlingen PO en VO. Het onderzoek moet in het voorjaar van 2025 klaar zijn.
Deel bericht

Kabinet: toekomstbestendig passend onderwijs voor elk kind

28.05.24
Voor ieder kind moet nu én in de toekomst plek zijn in het onderwijs, ook als extra ondersteuning nodig is. Dat schrijven minister Paul voor Primair en Voortgezet Onderwijs en staatssecretaris Van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in een voortgangsbrief aan de Tweede Kamer. Met onder andere meer maatwerk voor leerlingen, hulp voor ouders en het wettelijk vastleggen van deze ondersteuning worden belangrijke stappen gezet.
Deel bericht

Op het dinsdag gesloten Grescollege in Reuver heerst een onveilige sfeer door een reeks aan incidenten

28.05.24
"Het veiligheidsgevoel op deze school is ver te zoeken", zo laat een bezorgde ouder weten. De ouder, die anoniem wil blijven, heeft melding gemaakt bij de Onderwijsinspectie over zijn zorgen om de veiligheid op de school.
Deel bericht

Dilan Yesilgöz zou zich nooit laten intimideren door gemaskerde personen op universiteiten

28.05.24
Universiteiten zijn geen broeinest van geweld en antisemitisme, zegt Kamerlid Lisa Westerveld van GroenLinks-PvdA. Ze reageert daarmee op rechtse partijen die in de Kamer hard oordelen over de protesten op universiteiten van de afgelopen weken. De demissionair minister van Justitie stelt dat zij zich nooit zou laten intimideren door protesten, maar dat het niet aan haar is of een universiteit banden verbreekt met een Israëlische instelling.
Deel bericht

Jongeren minder tevreden over eigen gezondheid, roken en vapen meer

28.05.24
Jongeren zijn minder positief over hun eigen gezondheid. Ze roken en vapen meer en hun mentale gezondheid is nog niet hersteld na de coronaperiode. Dat staat in de Gezondheidsmonitor Jeugd 2023.
Deel bericht

Tevredenheid studenten opleidingen Techniek en Recht stijgt

28.05.24
De algemene tevredenheid van hbo- en wo-studenten over opleidingen in de sectoren Techniek en Recht is de afgelopen jaren gestegen. Dat blijkt uit de Nationale Studenten Enquête (NSE) van Landelijk Centrum Studiekeuze, het grootste landelijke tevredenheidsonderzoek onder studenten met inbreng van bijna 268.000 studenten uit het hbo en wo.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)